Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Håller öppet. Dalslands sjukhus.

Vi vill ge den bästa möjliga servicen för våra invånare

Moderaterna: S verkar inte ha någon framtidstro för Dalsland.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Lena Hult och Bijan Zainali

Vi Dalslandsmoderater förvånas över att Socialdemokraterna i regionen inte verkar ha någon framtidstro för Dalsland. Vi har faktiskt aldrig sett ett svar som osar så mycket av härskarteknik som det av de två socialdemokraterna som kandiderar till regionfullmäktige. Kanske beror det på frustration över sviktande opinionssiffror, långt från de nivåer som man tidigare var van vid.

Socialdemokraterna beskriver överenskommelsen och vad den innebär – men de har helt missat viljeinriktningen när det gäller Fyrbodal och Dalsland och den digitala utvecklingen. Det finns ingen delregion som har så stora avstånd som vi har och därför uttrycktes det en vilja ifrån HSS chefsstab, som presenterat ”Den Nära Vården” för alla sjukvårdspresidier i Västra Götalandsregionen, att utse Fyrbodal och Dalsland som en pilot och testarena för den digitala vården. Det tycker vi är en mycket bra sak och vi vill framhäva det för att få den bästa möjliga servicen för våra invånare. Är (S) i Fyrbodal emot det, eller kan man tänka sig att ni också börjar arbeta för våra invånares bästa istället för att träta?

Av debattinlägget att döma verkar (S) ha utbildad och kompetent personal på lager. I så fall hade det varit väldigt lämpligt om de hade tagit fram den när Närhälsans vårdcentral i Åmål skrek efter allmänspecialiserade läkare för att klara sitt uppdrag. Idag har Åmål, liksom Strömstad, fått extra geografitillägg så att vårdcentralerna ska klara sina uppdrag bättre och lättare. Det bådar gott för kvalitén och för eventuella nyetableringar.

Och tänk om (S) även hade kunnat plocka fram extra personal inför semester och sommarsäsong så jouren i Tanum hade kunnat öppna tidigare. Nu har även vårdpersonalen kunnat ha välförtjänt semester och från och med den 15 augusti håller primärvårdsjouren i Tanum öppet fram till 24.00 varje dag. Ett lyft för tillgängligheten på primärvård i norra Fyrbodal. Det finns också ett extra digitalt uppdrag att hålla sjuksköterskekompetens öppet via nätet övrig tid samt att dialogen om samarbete med Norge intensifieras för våra invånares bästa med geografiskt gränslös vård.

Till sist vill vi bara påminna om att tack vare privata alternativ – som Socialdemokraterna väljer att kalla för vinstprofitörer – kan Dalslands sjukhus faktiskt hålla öppet och utvecklas istället för att stängas helt. Något som Socialdemokraterna faktiskt verkade vilja när de styrde regionen.

Att utveckla Dalslands Sjukhus är något vi fem Dalslandsmoderater önskar och det kommer vi fortsätta med. Vi hade verkligen hoppats på att det även hade varit viljan från Socialdemokraterna. Tyvärr ser vi istället att de definitivt inte jobbar för oss på den dalsländska landsbygden!

Dalslandsmoderater i samverkan för en tryggare sjukvård. Lika för alla!

Gert Andersson (M)

Bengtsfors

Jan Johansson (M)

Dals-Ed

Tomas Andersson (M)

Färgelanda

Roland Björndahl (M)

Mellerud

Michael Karlsson (M)

Åmål