Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Åsa Karlsson (S)
Åsa Karlsson (S)

Vi vill ge mer till landsbygdskommuner

Socialdemokraterna: I Munkedal kommer vi att se över hur vi på bästa sätt satsar dessa resurser på de kommunala verksamheterna.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Många landsbygdskommuner vittnar om att det är svårt att få ekonomin att gå ihop. Socialdemokraterna vill därför satsa 2 miljarder kronor årligen på de mindre landsbygdskommuner som ofta har gles befolkning. Det handlar om att bygga ett starkare samhälle och trygga välfärden också på landsbygden.

Valet den 9 september är en folkomröstning om välfärden. Vi socialdemokrater har presenterat det största trygghetsprogrammet i modern tid, för ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige.

Sveriges ekonomi är urstark. Vi har vänt budgetunderskott till överskott och investerat i välfärden. Arbetslösheten har minskat. Sysselsättningsgraden i Sverige är nu den högsta som någonsin har uppmäts i EU. 300 000 fler svenskar går till jobbet nu jämfört när den S-ledda regeringen tillträdde för snart fyra år sedan.

Vi vill att det välstånd vi byggt upp ska komma alla till del. Vi har under mandatperioden genomfört mångmiljardsatsningar på bredband, stoppat butiksdöden i landsbygderna och utökat den offentliga servicenq på landsbygden. Flera myndigheter har utlokaliserats från Stockholm till övriga delar av landet. Socialdemokraterna står för att människor ska kunna bo och leva i hela landet.

Nu vill vi ta ytterligare ett steg för att minska klyftan mellan stad och land. Vi vill därför tillskjuta 2 miljarder kronor årligen till de 179 mindre landsbygdskommuner som har färre än 30 000 invånare. I Munkedal innebär detta 10,1 miljoner kronor. De nya resurserna kommer inte att öronmärkas – det är lokalt som man vet bäst var tillskottet gör bäst nytta.

I Munkedal kommer vi att se över hur vi på bästa sätt satsar dessa resurser på de kommunala verksamheterna. Vi kommer även att föreslå en skattesänkning enligt det löfte som utgavs vid senaste skattehöjningen.

Den 9 september står vi inför ett vägval om hur vi använder Sveriges ekonomiska styrka

En röst på socialdemokraterna är en röst för ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige.

Socialdemokraterna i Munkedal

Jenny Jansson Ordförande

och Åsa Karlsson Kommunalråd