Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Jourcentralen i Uddevalla fortsätter att vara ett omdiskuterat ämne på insändarplats. Vänsterpartiet vill att den ska få vara kvar. Bild: Lasse Edwartz
Jourcentralen i Uddevalla fortsätter att vara ett omdiskuterat ämne på insändarplats. Vänsterpartiet vill att den ska få vara kvar. Bild: Lasse Edwartz

Vi vill ha jouren kvar – nära vård är ett måste

Den senaste tiden har vi fått läsa lite olika ställningstaganden om jourmottagningen i Uddevalla. Vänsterpartiet vill vara tydliga med att vi står för en nära och tillgänglig vård.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Den som får ett plötsligt och brådskande behov av vård måste kunna ha någonstans att vända sig, men lika viktigt är att veta var man ska vända sig.

LÄS MER: Jourcentralen minskar besöken på Näl

Därför ville vi varken, som de blågröna, ta bort de extra timmarna för jourcentralen eller, som Socialdemokraterna, upphandla dessa timmar och se var de hamnar. Vårt förslag var att helt enkelt fortsätta med de tider som gäller i dag så att Uddevallaborna tryggt kan veta var och när de kan besöka jouren.

När vårt förslag blev nedröstat valde vi att rösta på Socialdemokraternas förslag då det under rådande förutsättningar var det som var bäst för en nära och tillgänglig vård.

Kerstin Joelsson-Wallsby (V)

ledamot regionfullmäktige

Mats Berglund (V)

gruppledare Norra Hälso- och sjukvårdsnämnden

LÄS MER: Ta inte hela äran – utan SD:s stöd hade det inte gått igenom

LÄS MER: S vilseleder om jourcentralerna