Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Korsningen Skidgatan / Kälkgatan. Här i närheten planeras det för en återvinningsstation, vilket upprör de som bor i området. Bild: Karl af Geijerstam

Vi vill inte ha en soptipp hos oss på Fasseröd

Säg nej till bygglovet för planerad återvinningsstation

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu är det dags för er politiker att än en gång tänka till och ta ett beslut med sunt förnuft.

I år kom en ansökan om bygglov från Uddevalla Kraft AB gällande att man ville anlägga en återvinningsstation (ÅVS) längst inne på Fasseröd i korsningen Skidgatan/Kälkgatan. Det skulle bli nedgrävda stationer, men endast tio meter från bostäder. Vi var många grannar och närboende som skrev till kommunen och påtalade flera problem och sedan hörde vi inte ett ord. Vi trodde då att allt var frid och fröjd och att man verkligen tog åt sig av våra skrivelser.

Förra veckan damp en ändring av platsen ned i brevlådorna. De har flyttat platsen nu 20 meter från korsningen och sedan 20 meter ut på en äng. Våra synpunkter kvarstår och vi hoppas ni förstår oss och gör avslag på bygglovsansökan.

LÄS MER: Därför säger vi nej till återvinningsstation i Fasseröd

En ÅVS skall ligga i början på ett område så som de har på Kurveröd. Inte längst inne på ett område. Det finns inget område i Uddevalla som har en ÅVS mitt inne i bebyggelse.

Trafikintensiteten kommer att öka markant in på området, samt att det redan idag är hög hastighet på fordonen som kör inne på området. Man kommer att köra förbi ett dagis och väldigt många barn går till och från skolan längst vägen där ÅVS skall byggas. På helgerna går många förbi platsen när de skall promenera till Egonspåret och Bulid.

LÄS MER: Restaurangkök struntar i regler – dumpar sopor

Hur många hushåll har kommunen räknat med kommer att använda denna ÅVS? Enligt ett rykte så pratas det om runt 10000 hushåll vilket vi hoppas inte stämmer.

Nedskräpning kring dessa ÅVS i stan är ett väldigt stort problem som Bohusläningen skrivit om ett flertal gånger. Vi vill inte ha en soptipp vid oss som stinker, skräp som flyger in i trädgårdar och att råttor med mera kommer komma.

Mandolinbacken, Fasserödsvägen, infart till Diamantvägen Bild: Karl af Geijerstam

Bättre placering av ÅVS borde i så fall vara i Mandolinbacken i korsningen Fasserödsvägen/Diamantvägen. Där finns ett stort grönområde som man kan använda. Den är inte optimal, men då kan man lämna skräp när man åker till och från jobbet och den ligger i början på ett område och ganska långt ifrån husen. Sedan anser vi att den tillfälliga ÅVS uppe på Fridhem borde bli permanent för den fungerar väldigt bra.

LÄS MER: Nu blir det mer nedskräpning i norra Uddevalla

Nej, nu är det dags att ni politiker tänker till och vi tror att ingen av er i stadsbyggnadsnämnden skulle vilja ha en ÅVS som granne

Niklas Johansson och Susanne Karlsson

Jasmin Alimanovic och Hanna Högberg

Catarina och Björn Gustafsson

Magnus Blad och Josefine Olofsson

Caroline och Andreas Bjurhult

Anne-Marie och Pekka Kantola

Jessika Andersson och Andreas Martinsson

Andreas Johansson och Lena Relfsson

Anneli och Thord Baard

Caroline Ferm och Martin Matsson

Cecilia och Jacob Blixt

Elisabeth Jacobson

Anders Thorild

Göte Sternersson

Bengt Pettersson