Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jan-Olof Larsson

Vi vill inte lägga ned vårdcentraler

Moderaternas antydningar är felaktiga

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Mats Abrahamnsson 29 augusti

LÄS MER: (S) politik är ett hot mot vårdcentralen i Hunnebostrand

Vår insändare tog avhopp i Moderaternas affischer i Sotenäs, där de säger sig värna vårdcentralen i Hunnebostrand. Budskapet har vi sedan förstått skulle antyda att vi socialdemokrater ville lägga ner denna vårdcentral. Inte som vi trodde att deras partikamrater i regionen skulle lägga ner vårdcentralen.

Vi ville med insändaren tydliggöra att Socialdemokraterna absolut inte vill lägga ner vårdcentralen i Hunnebostrand, vi vill också värna vårdcentralen i Kungshamn, vilket Moderaterna inte gett uttryck för.

Socialdemokraterna har suttit i regeringsställning i fyra år och har inte en enda gång lagt fram något förslag för att slopa ”lagen om valfrihet” LOV. De förslag som lagts av regeringen har syftat till att stora vårdföretag och skolkoncerner inte skall kunna ta ut enorma vinster för att sedan skicka dessa pengar till skatteparadis. Pengar som skall vara skattebetalarnas till godo. Samma åsikt har 75% av svenska folket.

Som vi redan framförde i vår förra insändare så har vi inget åsikt om vilka löner som anställda och ägare tar ut. Vad det gäller avkastning så anser vi att denna skall vara god i förhållande till insatt kapital.

Theresé Mancini och Jan-Olof Larsson

Socialdemokraterna i Sotenäs.