Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Vi vill inte riskera bli smittade på jobbet!

Uddevalla kommun måste ge personalen andningsskydd och godkända visir

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vi som arbetar inom vård och omsorg vill arbeta under trygga och säkra förhållanden. Vi vill ha garantier från arbetsgivaren att de uppfyller våra självklara krav på andningsskydd och godkända visir vid patientnära arbete vid misstanke och fastställd Covid-19 smitta.

En självklarhet kan man tycka. I dessa coronatider pågår en het debatt där många av oss inte ser att arbetsgivaren tar sitt ansvar för att garantera oss en säker arbetsplats. Arbetsgivaren leker med våra liv när de inte vill uppfylla våra krav att inte riskera bli smittade på arbetsplatsen av ett livsfarligt virus. Det skulle inte bara ge en trygghet för oss personal att veta att vi inte kan bli smittade på våra arbetsplatser, det skulle även gynna arbetsgivaren att gå med på våra krav.

Ju färre av oss personal som blir smittade, desto färre sjukskrivningar. Ju bättre arbetsmiljö och arbetsvillkor desto lättare att rekrytera ny personal i detta yrke som redan innan CV19 hade personalbrist där allt färre som söker sig till detta lågavlönade yrke. För oss är det svårt och förstå varför arbetsgivaren driver denna fråga så hårt emot oss arbetstagare, de arbetar inte bara emot personalen de biter sig också själva i svansen.

Släpp prestigen och arbeta tillsammans med oss personal för en säker och trygg arbetsmiljö. Det vinner vi alla på, arbetsgivare, personal, patienter, brukare och hela samhället.

Kommunals Socialdemokratiska förening i Uddevalla

Debattörerna kräver mer skyddsutrustning.