Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Utbyggnadsplaner. I december kunde Bohusläningen rapportera om hotellplaner i det gamla stenbrottet i Lahälla.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Vilka problem löses med ett nytt hotellprojekt?

”Bevara ett levande Sotenäs året runt”

Erbjud de ungdomar som kommunen vill ska stanna här uppe ett vettigt, kustnära boende. Och de äldre som under vintern vill kunna bo närmare ett samhälle och samtidigt behålla sina hus i det inre av Sotenäs.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

En tanke: enklare rum / kök med sovalkov och bänkspis, toalett, dusch. Med gemenskapsutrymmen, som modernt kök med matavdelning, kyl, frys, bad, bastu, motionshall, tvättstuga, datasal / träffpunkt, litet bibliotek med dagstidningar, några tidskrifter.

Ett klimatsmart boende. Gärna med odlingslotter. Förutom det ”sprängda” området finns ett lämpligt område för byggnation väster om Folkets hus.

Varför tala om en konferensanläggning här ute. Vilka är intressenterna? Någon genomlysning att tala om existerar i nuläget inte. Varför? Vad är problemet?

Vad är det som säger att material, arbetskraft, anställda upphandlas i Sotenäs? Ingenting!

Värna det permanenta åretruntboendet. Konferenser kan hållas, i den mån de ska ske i Sotenäs, i Folkets hus. Eller i Hunnebostrand, i Kungshamn, utanför Sotenäs: Gerlesborgsskolan, Vann med flera platser.

I landskapet finns flera konferensanläggningar av hög klass. Catering finns dessutom inom kommunens gränser.

Som gammal förälskad vän av Sotenäs sedan 1960 hoppas jag att frågan hanteras i en öppen och konstruktiv process, många är med mig.

Lämna gärna era synpunkter till Bohusläningen. Mejla mig, den som önskar sälla sig till gruppen ”Positiva Nejsägare – Skona Lahälla! Skona Hunnebostrand!”

Bevara ett levande Sotenäs året runt. Detta är inte en partipolitisk fråga. Detta är en viktig fråga för ”vän av Sotenäs”.

För gärna en debatt i Bohusläningen, på insändarsidan.

 

Jan-Olof Sjöström

åretruntboende i Sotenäs sedan några år