Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vilken sida väljer Uddevallapartiet?

Maria Johansson (L): Vi är många, både politiskt aktiva och väljare, som skulle vilja ha besked

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

”Vi hoppas att vi är med och styr Uddevalla efter valet och då kommer det sista huset som inte rivits att få stå kvar.”

Så skriver Uddevallapartiet i en insändare den 24 augusti 2018. Valet 2018 kommer att bli en rysare, både på riksnivå och på lokalnivå. Utfallet är högst oklart men i den bästa av världar lyckas Alliansen få en majoritet i kommunfullmäktige. Men vad händer om varken Alliansen eller S+V+MP lyckas skrapa ihop en majoritet? Vi är många, både politiskt aktiva och väljare, som skulle vilja ha besked av Uddevallapartiet vilken sida de vill stöda efter valet.

Hittills har vi fått vaga, om några, besked från Uddevallapartiets företrädare. I kommunfullmäktige har Uddevallapartiet ömsom röstat på majoritetens förslag, ömsom på Alliansens förslag och allt som oftast gjort egna varianter av ettdera förslaget som de röstat på. Där finns ingen ledning att finna. Jag tror att de som överväger att rösta på er vill veta om ni vill styra med Alliansen eller S+V+MP, oavsett ”Bodelehusfrågan”.

Alliansen vill vänta med att riva husen tills det är absolut nödvändigt. Men är detta den enda och avgörande frågan för Uddevallapartiet eller kan det finnas en möjlighet att de som röstar på er kommer att rösta på att nuvarande majoritet består? Ett tydligt ställningstagande från Uddevallapartiet innan valet hade varit önskvärt.

Maria Johansson (L)

Ordförande Liberalerna Uddevalla