Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Vilket besked kan ni ge om skolorna?

Kommunalrådet måste svara på min fråga.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Socialdemokrater svarar förvirrat i en insändare angående påståenden om centralisering av år 4-6 från skolorna i Högsäter och Ödeborg till Färgelanda tätort. ”Att det skulle utmynna i ett förslag om att lägga ner skolorna i Ödeborg och Högsäter kan vi dementera redan nu”, skriver Ulla Börjesson (S) och Tommy Larsson (S). Samtidigt har båda suttit med i grupper där man som företrädare för ett styrande parti i kommunen aktivt valt att inte kassera dessa, enligt dem själva, otänkbara förslag.

Kommunalrådet Ulla Börjesson leder den arbetsgrupp som ska utarbeta en handlingsplan för att komma till rätta med de alltför låga resultaten i våra skolor. I dagsläget finns endast två förslag att utreda – slå ihop verksamheterna eller ge befintliga skolor förutsättningar att utvecklas, och där det senare förslaget lagts av oppositionen. Om Socialdemokraterna menar allvar med att man ska vända på varje sten så måste en större variation av förslag bakas in i arbetet, och den första stenen man vänder på bör inte vara det klassiska socialdemokratiska kortet – skolsammanslagning.

Är det verkligen uteslutet för Socialdemokraterna att halva grundskoleverksamheterna i Högsäter och Ödeborg skulle kunna läggas ner och därmed minska underlaget avsevärt för att långsiktigt kunna driva skola för de små barnen på orten? Eller, hur vill man annars ge förutsättningar för våra skolor runtom i kommunen att utvecklas? Den förslagslåda som presenterats ekar tyvärr tomt.

Med anledning av denna förvirring ställer undertecknad en fråga till kommunalrådet Ulla Börjesson (S) under kommunfullmäktiges möte ikväll, 19 oktober.

Tobias Bernhardsson (C)

Oppositionsråd Färgelanda kommun