Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Villa, villor, bostäder, Göteborg, Lundby, bostadspriser, villaområde Bild: Anders Ylander

Villaägare – förbered er på en rejäl skattehöjning

I populära badorter som Lysekil och Smögen där turismen är stor har många villor blivit till sommarhus, villapriserna blir ju därför kraftigt upptrissade. De flesta villaägare får då betala maxbeloppet för den kommunala fastighetsavgiften.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Bengt Kjellén

LÄS MER: Verklighetens folk ser ut att bo i de rikaste kommunerna

2020 blir avgiften 8 349 kronor på ett underlag av drygt 1,1 miljon. Även delårsboende villaägare får betala den kommunala avgiften, ja, det är ju mycket tacksamt för vår fattiga Sotenäs kommun. Det kan nämnas att delårsboendet är mycket populärt bland de styrande borgarna i Sotenäs, men som jag har förstått av den nya planerade återinförda fastighetsskatten ska den gå tillbaka till staten. Det blir då ett stort tapp för Sveriges kommuner.

Den kända socialisten (Mona Sahlin) som numera är ute i kylan sa ju att "det är häftigt att betala skatt", så Bengt Kjellén och Lisbet Calner och även jag – vi får vara beredda på en stor skattehöjning. Skatten blir 9 700 kronor för en villa taxerad till en miljon. Jag har en helt ordinär villa med ett taxeringsvärde på 3,1 miljoner, skatten blir då 30 070 kronor.

Ett nytt fastighetsskattsbidrag får då kanske införas för de som har ärvt sin villa och levt livets glada dagar, med en knapp statlig pension, inga privata pensionsförsäkringar eller besparingar, i tron att staten tar hand om oss. Jag tillhör inte denna grupp eftersom jag är en trogen borgare, och då blir man automatiskt klassad som kapitalist av vänstern. Ja, inte mig emot.

Villaägaren Bengt Larsson

Smögen