Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bankebergshemmet i Hunnebostrand Bild: Eva Ahlstrand Berkland

Visst ska äldre bo på Bankeberg

Ronald Hagbert (M): Vi har bara inte ändrat detaljplanen än.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar på Christina Nilsson Sjögren 25 juni

LÄS MER: Vad hände med Bankeberg?

Tack för din fråga Christina; Vad hände med Bankeberg? Det är riktigt som du skriver att Sotenäsbostäder avtalat med kommunen att förvärva fastigheten. Vi kommer att överta denna vid årsskiftet 2018/19. Nu har en ändring av detaljplanen startats upp, som skall göra det möjligt att bygga om fastigheten till cirka 30 hyreslägenheter anpassade för äldre.

Enligt föreliggande förslag förutsätts att i stort sett alla lägenheter får egen direkt ingång i markplan. Det är också riktigt som du skriver att i dagsläget finns inget beslut om kriterierna för att få hyra. Detta kommer att beslutas efter samråd med kommunen och pensionärsorganisationerna när detaljplanen vunnit laga kraft och projektering kan starta, vilket bedöms kunna ske tidigast om ett år.

Vi räknar därefter med byggstart tidigast i början av 2020 med inflyttning ett år senare. Men om man vill söka bostad på Bankeberg rekommenderar jag att registrera sig i Sotenäsbostäders intressentregister oavsett vilka uthyrningskriterier det sedan blir.

Avslutningsvis vill jag bara understryka att beslutad Äldreomsorgsplan gäller.

Ronald Hagbert (M)

Styrelsens ordförande Sotenäsbostäder