Ingalill Sundhage, chefredaktör på Bohusläningen och Strömstads Tidning.
Ingalill Sundhage, chefredaktör på Bohusläningen och Strömstads Tidning.

Är det inte dags att lägga parkeringsfrågan åt sidan?

Ingalill Sundhage: Några extra steg i steg­räknaren är väl inte bara av ondo?

ANNONS
|

Bohusläningen har under våren varit på turné ute i kommunerna, i veckan var det Uddevallas tur. I lokalen som det blivande Kontaktscentrumet öppnar 1 juni – det kommer att bli ett lyft för Uddevallaborna – samtalade vi om stort och smått.

Parkeringsfrågan till exempel. Den lever och frodas, trots att Uddevalla är en tämligen bekväm stad med gångavstånd till det mesta i centrum. Men bilen har en central roll i våra liv och jag antar att det är känslan av bekvämlighet och använda tiden effektivt som gör att vi vill parkera nära. Samtidigt vet vi hur nyttigt det är med vardagsmotion så några extra steg i stegräknaren är väl inte bara av ondo? Är det inte dags att lägga parkeringsfrågan åt sidan och fokusera på andra saker i stället?

ANNONS

En sådan annan fråga har Tage Nolstedt, tidigare aktiv centerpolitiker i kommunen. Han önskade att kommunen hade mer fokus på kommunala intäkter och då framför allt skattepengar. Detta spörsmål och vad som behövs för att få in mer kosing till den kommunala skattekistan borde uppta vår tid mycket mer än vad den göra i dag, enligt Nolstedt. Ökade intäkter blir det med fler invånare vilket i sin tur kräver bostäder och en bra infrastruktur. Inget man snyter ur näsan direkt även om det nu för tiden byggs en hel del bostäder i Uddevalla. Men kommunikationerna har brister. Pendlingstiden till Göteborg är för lång och borde kunna förbättras avsevärt. En utmaning för politiker och tjänstemän att tänka om och tänka nytt. Kan vi låta tågtrafiken gå över Trollhättan och mot Göteborg istället till exempel och vad skulle hända med tågtrafiken från Ljungskile, kan den lösas på annat sätt?

Men vi pratade också om andra saker och om jag målar med den stora penseln kan jag konstatera att ni läsare är tämligen nöjda med oss. Men det betyder inte att allt är bra, vi får också synpunkter på innehåll. Mer lokalt material och fler lokala människor att läsa om står högt på listan. Och så gott som varje gång jag är ute och träffar läsare får jag klagomål på språket. Förutom att vi snubblar på tangenterna är det felaktig meningsuppbyggnad och syftningsfel som stör.

ANNONS

Det är ett gissel. Vi jobbar hela tiden med att bli bättre genom att flera läser texterna, men det går fort. Ni ska veta att vi skriver i stort sett en bok varje dag och i det perspektivet är det inte så konstigt att det blir fel. Men även om korrekturfelen irriterar, är det ändå allra viktigast att det blir begripligt. Annars har vi misslyckats.

Trevlig helg!

ANNONS