Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Lasse Edwartz

Innehållet är mer viktigt än pappret

För nån vecka sen berättade vi i Bohusläningen att vi kommer att förändra utdelningen av tidningen. Nu vet vi att det blir i distrikt öster om E 6 och ni som berörs har fått ett brev om detta. Förändringen, eller försämringen som en läsare skriver, innebär att tidningen kommer att delas ut med post, men först dagen efter. Och det i sin tur innebär att fredags- och lördagstidningen råkar extra illa ut eftersom Postnord inte jobbar under helgen.

Bohusläningen är oberoende liberal. Fristående kolumnister representerar ett bredare politiskt spektrum. Åsikterna är skribentens egna.

Jag har förståelse för er besvikelse och ilska. Men vi gör inte detta för att öka vinsten till ägarna, vi gör detta för att överleva. Som publicist och med en stark tro på lokal journalistik tror jag på innehållet i en tidning. I dag när allt färre läser papperstidningen – oavsett om man bor på landet eller i stan – blir varje tidning allt dyrare att leverera. Och i stället för att lägga stora summor pengar på distributionen vill vi satsa på innehållet.

För även om distributionen blir sämre för vissa områden fortsätter vi att göra angelägen journalistik. Ulf, Maja, Stefan, Fanny och alla de andra på redaktionen sliter dagligen med att få fram bra nyheter som berör. I dag förväntar sig läsare, som köper våra digitala tjänster, att kunna ta del av nyheter löpande under dygnets alla timmar. Och dessa läsare blir bara fler och fler. Att vänta på att nyheterna ska tryckas på papper för att sen bäras ut är för långsamt för dessa digitala konsumenter.

Vill man hellre ta del av vårt innehåll som vanligt till frukostmackan, ja då gör man det via e-tidningen – den digitala papperstidningen. Den ser likadan ut hela dagen och är en kopia av den traditionella papperstidningen

Vill du veta vad som står i Bohusläningen och inte längre får dagstidningen som tidigare, då tycker jag att du ska önska dig en digital läsplatta. Genom att ladda ner vår app är e-tidningen bara ett klick bort och du kan bläddra i den som vore den på papper. Men du kan förstås också läsa Bohusläningen på din dator.

Förutom att prenumerationen är billigare än papperstidningen, är leveransen säker och du kan läsa den redan på natten. Du behöver inte gå ut till postlådan och du kan sitta och njuta av kaffe, gröt och mysa med tända ljus. Du kan också förstora texten så mycket du vill och läsa om spännande människoöden och lokala nyheter.

Tycker du tekniken är knölig och du har problem med att få det att fungera? Samla ihop ett gäng så kommer vi och hjälper till. Hör av er till mig bara.

Trevlig helg!