Ingalill Sundhage chefredaktör Bohusläningen
Ingalill Sundhage chefredaktör Bohusläningen Bild: Lasse Edwartz

Nu satsar vi på berättande med video

Ingalill Sundhage: Att börja om från början känns bra och renande

ANNONS

Nyår är en klassisk löfteshelg. Otaliga har lovat rökfritt, viktnedgång, mer motion, nyttigare mat. Själv lovade jag mig ett år att börja spela gitarr. Examen skulle vara nästkommande julafton. Sista veckan fick jag tummen ur och jagade förtvivlat nåt simpelt med tre ackord och möjlig att åtminstone nynna. Jag tyckte jag klarade mig okej, vad mina syskon tyckte, som fick vara publik, låter jag vara osagt.

Hösten är också ett sätt att starta om. Känslan sitter i från skoltiden när det var dags att fylla på pennskrinet, köpa ny pärm kanske en skolväska och anteckningsbok. Ambitionen var hög; alla läxor skulle göras direkt. Ingenting skulle lämnas åt morgondagen, då skulle läxläsandet bli en enkel match. Tyvärr blev det mest ambitioner för egen del, något jag tagit igen i förvärvslivet. På en tidningsredaktion är vi många som gillar att dra upp riktlinjer, fundera över idéer och vinklar och berätta om sånt som ni vill läsa om. Och nu för tiden kan vi också berätta på andra sätt än bara med bild och text. Redaktionen jobbar med video som tilltal vilket berikar vårt material ytterligare.

ANNONS

Bohusläningens videoreporter Isabella Persson, som började första september med att arbeta med videokameran, har redan hunnit med att på ett personligt sätt berätta om färjor på Orust, getyoga på Nordens ark och gästade också med mikrofon och videokamera Bondens dag på Backamo. Bland annat.

Vi kommer också att utöka resurserna som bevakar Tanum, kommunen som både Bohusläningen och Strömstads Tidning har läsare i. Tanum är en vidsträckt kommun med många små företag som vi gärna vill berätta mer om. I väntan på den nya reportern håller Ulf Blomgren, välkänd reporter i Bohuslän, ställningarna i Tanum och han tar gärna emot tips.

Kvalitetsjournalistik gör skillnad och genom att berätta om sånt som du som läsare inte visste om, blir tidningen både överraskande och folkbildande. Att lära ut saker är en gammal fin tradition många tidningar har och som studier i ämnet också visar att ungdomar gillar att ta del av.

Så klart ska vi också granska och söka orsaker och förklaringar till det som sker i samhället. Att se bortom konflikten och söka svar på frågor som hur och varför är en viktig journalistisk uppgift.

Personligen vill jag gärna ha ett skäl att le när jag tar del av nyheter. Det kan vara en bild, ett citat, en oväntad vinkel eller något annat som sticker ut och som roar.

ANNONS

Vad skulle du vilja läsa om i Bohusläningen? Hör av dig och berätta!

Trevlig helg!

ANNONS