Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Gunilla Håkansson Bild: Edvin Bergström
Gunilla Håkansson Bild: Edvin Bergström

Gunilla Håkansson: Nu tänder vi juleljusen!

Inte så lite mörk och kulen har advent varit, men nu är det äntligen jul! Vi laddar upp med extra läsning och en hel härlig extra korsordsbilaga i e-tidningen.

Bohusläningen är oberoende liberal. Fristående kolumnister representerar ett bredare politiskt spektrum. Åsikterna är skribentens egna.

Jag har aldrig varit med om något så mörkt och dystert som december 2020. Just när vi behövde kunna vara utomhus och kisa mot den bleka decembersolen som aldrig förr - då gav den upp. Sol ute. sol inne, sol i hjärtat, sol i sinnet - nej inte riktigt, lite deppigare har det allt varit.

Nordkoster, som ofta kan stoltsera med de flesta soltimmarna i Sverige, hade nått upp i knappa 20 minuters soltimmar i december när vi kollade i förra veckan. (Snittet för hela december är 66 minuter, så det är en att ta igen om vi ska komma upp på normal nivå, minst sagt.)

Att hoppas på en solglimt har inte varit att tänka på

På jobbet har vi haft en stegtävling i december, och eftersom jag är en tävlingsmänniska har jag fått kämpa mig ut i ösregnet. Att hoppas på en solglimt har inte varit att tänka på. Men just därför är julen så extra välkommen nu. Jag vet, jag vet, det kommer inte bli som vanligt. Det kommer bli fler än någonsin som sitter ensamma och isolerade och de flesta får fira i mycket mindre skala än vanligt. Men nu tänder vi juleljusen, både bokstavligt och bildligt talat. Vi har laddat upp med en extra tjock tidning till dig. Gillar du korsord? Inte nog med att du får fyra sidor korsord i dagens tidning - du hittar sju sidor till om du loggar in på e-tidningen. Kryssen är klickbara och går att lösa direkt i datorn eller mobilen - man behöver inte skriva ut dem. Har du prenumeration på papperstidningen ingår e-tidningen. Läs mer om hur du loggar in på bohuslaningen.se/kundservice. Klicka på fliken E-tidningen.

Korsord är en kär hjärngympa för många, men vi kommer också att satsa på spännande läsning under helgerna, fattas bara!

Vi träffar yrkesgrupper som inte kunnat jobba hemma under pandemin, eftersom samhället är beroende av att de kommer till sina jobb - renhållningsarbetare och personal i livsmedelsbutiker till exempel.

Våra nya krönikörer möter du varje tisdag

Du får också veta mer om Uddevallas historia. Kampenhof och Zachaus gränd - vet du varför de heter så? Håll utkik, snart kommer du veta allt om dessa platsers spännande bakgrund. Våra nya krönikörer möter du varje tisdag: Wiveca Ström, Niclas Jonasson och Elin Gustafsson växlar!

Vi har också reportrar i gång varenda dag under jul- och nyårshelgen som bevakar allt som händer i och runt staden i nutid. Papperstidningen kommer inte ut på juldagen, annandagen, nyårsdagen eller trettondagen den 6/1.

Men alla dagar, året om, följer du oss på bohuslaningen.se. Vi har reportrar igång 365 dagar om året från tidig morgon till sena kvällen.

Jag och hela redaktionen önskar dig en riktigt

God Jul!

Text: God jul och gott nytt år!