Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ingalill Sundhage chefredaktör Bohusläningen Bild: Lasse Edwartz

Ingalill Sundhage: Nu satsar vi på relevant och lokalt innehåll

Satsningarna på fler reportrar som levererar lokal journalistik kommer att ge er läsare relevant innehåll

Det här är en ledartext. Bohusläningen är oberoende liberal.

Mediebranschen står mitt i en omvälvande period. Att växla från en produkt som har så lång tradition bakom sig som papperstidningen, till den mer rörliga digitala världen är svårt. Svårt för oss som företag och svårt för många av våra trogna kunder, såväl läsare som annonsörer. Papperstidningen till morgonkaffet är djupt rotad i vår vardag.

Samtidigt har vi andra vuxna som anammat digitala plattformar för att hålla sig uppdaterade om vad som händer lokalt och ute i den stora världen. Och dom vill inte vänta till morgonen utan vill ha nyheterna kontinuerligt över dagen. Att leverera nyheter på det sättet är resurskrävande och förutsätter fler händer – och det ska vi satsa på.

LÄS MER: Nu stärker vi närvaron längs kustbandet

Vi är många inom branschen som tror på innehåll. Och precis som vår vd Johan Hansson alltid tar avstamp i, är att det är innehållet som är produkten och vår kärnverksamhet, och då är det också innehållet som vi ska satsa på.

Som publicist är det lätt hålla med, med fler journalister kan vi bredda och fördjupa vår journalistik och vi kan bättre granska makten. Vi får helt enkelt möjligheten att ge er läsare ännu mer av lokala nyheter

Ett led i detta arbete är att bemanna det lokala kontor som annonsavdelningen redan har i Lysekil med reportrar. Två reportrar i Lysekil som ska bevaka kommunerna Lysekil och Sotenäs innebär att närvaron i dessa kommuner mer än fördubblas. Och inte nog med det. Också Strömstads Tidnings redaktion kommer att utökas med en tjänst som får uppdraget att bevaka Tanum kommun.

Jag är övertygad om att dessa åtgärder kommer att göra skillnad och vår bevakning i dessa områden kommer att bli både vassare och mer överraskande .

Men inte nog med det. Också nyhetssajten får kommer att berikas på innehåll när vi fått en videoreporter på plats som kommer att ägna sig åt rörliga bilder. Vi vet att dessa har kommit att uppskattas mer och mer av våra digitala läsare och kan vi komplettera det rörliga med intressanta livesändningar inom såväl sport som kultur och allmänna nyheter, kan vi göra sajten än mer intressant och väcka nyfikenheten hos läsarna.

Jag ser framtiden an med tillförsikt. Satsningarna på fler reportrar som levererar lokal journalistik kommer att ge er läsare relevant innehåll som ni efterfrågar, men också sånt ni inte visste att ni ville ha.

Trevlig helg!