Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Nej, vi ska inte stänga andra skolor

Ulla Börjesson (S): "Öppningen av Höjdenskolan görs för att bygga bort trångboddheten"

Svar till Linda Jansson och Tobias Bernhardsson 27 mars

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Vi kan kort konstatera att vi har helt olika uppfattningar om hur vi löser skolsituationen i Färgelanda tätort och detta har vi full respekt för. Men åter igen kommer lögnerna in och det handlar om Linda Jansson (M) och Tobias Bernhardsson (C) påstående om att Socialdemokraterna öppnar Höjdenskolan för att sedan stänga skolorna i Högsäter och Ödeborg. Några sådana förslag finns inte och kommer inte att komma, åtminstone inte från oss och jag kan noga prata för samtliga partier i Färgelanda.

Öppningen av Höjdenskolan görs för att bygga bort trångboddheten på Valboskolan. Kan bara konstater att det är omoget att som politiker att ta till lögner för att fiska röster inför valet 9 september.

Ja man kan tycka att det är bra med breda politiska lösningar i frågor, så tycker även vi. Men då får man också ha en ödmjukhet att det inte alltid är min lösning som gäller.

Det är också väldigt fascinerande att man pratar om Höjdenskolan som den gamla och nedslitna skolan. Fick ett samtal av en före detta lärare på Höjdenskolan som inte fattade vad det handlade om då Höjden faktiskt är den sist byggda skolan i Färgelanda och var underhållen fram till 2010 då den stängdes.

Ulla Börjesson

Kommunstyrelsens ordförande (S)

För Socialdemokratiska Kommunstyrelsegruppen