Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uddevallabon Petra Eknäs är en av dem som kommer flytta in i Sunds Terrasser i juni nästa år.

Åtta månader kvar till inflytt i Sunds Terrasser: "Utsikten är ännu bättre i verkligheten"

Det märks att det börjar dra ihop sig uppe på Sundstrand i Uddevalla. Betongstommarna till de första husen i projektet Sunds Terrasser är resta och längtansfulla köpare besöker ofta platsen för att följa bygget. Dessutom närmar sig deadline för dem som vill ta chansen att sätta en personlig prägel på lägenheterna med den omtalade utsikten.

Den 30 september fick de som redan köpt en bostad i Sunds Terrasser – och folk som är intresserade av en lägenhet i projektet – genom en specialvisning den unika möjligheten att guidas runt på husens betongstommar.

– När vi fick gå upp i det som ska bli vår lägenhet och se vår framtida utsikt över Byfjorden på riktigt, alltså, det var magiskt och bättre än vi föreställt oss. Vi kände direkt att vi gjort rätt som satsat på detta, berättar Petra Eknäs.

Ungefär så här kommer det se ut när Sunds Terrasser står färdigt.
Ungefär så här kommer det se ut när Sunds Terrasser står färdigt.

I juni nästa år, lagom till midsommar, flyttar hon in i den då färdigställda bostaden tillsammans med sambon Samuel Sorting och två barn.

LÄNK: Följ hur bygget går och ta del av inredningserbjudandet här

– Vi var med i ett tidigt skede av processen och har verkligen kunnat sätta vår prägel på bostaden, till exempel genom de tillval vi gjort för köket. Vi kunde till och med be Hökerum Bygg göra om ritningen lite för oss, för att kunna flytta en vägg, säger Petra.

Sista chansen att göra inredningsval

För dem som kommer in i det här skedet av bygget är önskemål om placering av väggar lite för sent, men fram till den 25 oktober (i samband med nästa visning) kan man göra tillval när det gäller interiören i bostaden.

– Inflyttningen är ju ganska snart och jag skulle säga att det är ovanligt att man så här nära inpå fortfarande kan göra tillval. Men nu är det sista svängen med den möjligheten, det vill vi vara tydliga med, säger Lotten Enander, bostadssäljare på Hökerum Bygg.

Mats följer bygget på nära håll

En annan som var på plats för visningen den sista septemberdagen var Mats Ekberg. Han och hustrun Ulrika har besökt byggarbetsplatsen flera gånger för att följa utvecklingen.

Mats Ekberg har besökt byggarbetsplatsen flera gånger. För honom och hustrun Ulrika var utsikten den avgörande faktorn när de slog till.
Mats Ekberg har besökt byggarbetsplatsen flera gånger. För honom och hustrun Ulrika var utsikten den avgörande faktorn när de slog till.

– Men det här var första gången vi kunde gå in och då passade vi även på att ta del av utsikten från andra våningar och blivande lägenheter. Vi kunde konstatera att antingen får man en fantastisk vy in över Byfjorden mot Uddevalla eller så väljer man södersidan med sol hela dagen och kvällssolen över bron och Hafstensfjorden, så alla lägenheter har sin charm, säger Mats.

Även paret Ekberg, som i dag bor på Åstol, har sett till att sätta sin prägel på den framtida lägenheten. Golv, väggar och köksskåp är exempel på interiör där de lämnat standardutformningen för att få till ett mer personligt hem.

– Hökerum har varit bra att ha att göra med och de är väldigt flexibla, berömmer Mats.

"Denna dröm till utsikt"

Marlene Bodin Sjöberg, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Uddevalla.
Marlene Bodin Sjöberg, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Uddevalla.

Han får medhåll av fastighetsmäklaren Marlene Bodin Sjöberg på Fastighetsbyrån i Uddevalla.

– Jag som jobbat med så många olika byggbolag genom åren tycker att detta känns väldigt bra och gediget. Och de som varit här och tittat säger alla att både utsikten och helheten är bättre än de kunnat föreställa sig. Så det här blir kanon.

Petra Eknäs säger att hon längtar jättemycket till att det är dags att flytta in.

– Vi vill att tiden ska gå fort så vi kan komma igång och inreda. Nu är det så nära att vi kan se oss där, sittandes på terrassen, med denna dröm till utsikt.