NORRKÖPING 2019-11-02Djurgården firar SM-guldet efter fotbollsmatchen i alllsvenskans sista omgång mellan IFK Norrköping och Djurgårdens IF på Östgötaporten. Matchen slutade oavgjort 2-2 vilket gör Djurgården till svenska mästare 2019.Foto: Janerik Henriksson / TT / kod 10010
NORRKÖPING 2019-11-02Djurgården firar SM-guldet efter fotbollsmatchen i alllsvenskans sista omgång mellan IFK Norrköping och Djurgårdens IF på Östgötaporten. Matchen slutade oavgjort 2-2 vilket gör Djurgården till svenska mästare 2019.Foto: Janerik Henriksson / TT / kod 10010 Bild: Janerik Henriksson/TT

Därför är det fel att ändra fotbollens spelår

Kan man spela färdigt innan november i år, bör man göra det

ANNONS
|

Replik till Nils Carlsson 20 mars

LÄS MER:Nu kan vi ändra fotbollens spelår

Nils Carlsson tycker i en insändare att fotbollen ska byta spelår. Hans åsikt är också att ett lämpligt tillfälle vore år 2020.

I dessa coronatider är ju mycket oerhört osäkert. Jag tolkar dock elitföreningarnas förhoppningar / målsättning som så att det kan visa sig att spelet kan starta runt 9 juni.

Om så blir fallet och det visar sig möjligt att genomföra de 30 omgångarna i allsvenskan och superettan innan november är slut bör man absolut göra det.

Ekonomiskt lär ju föreningarna gå igenom ett stålbad framöver. Att då minska antalet omgångar med 10-12 för att kunna genomföra en övergång till höst-vår nu skulle ju slå mycket hårt mot föreningarnas likviditet under senhösten och i förlängningen naturligtvis även utöver vintern.

ANNONS

Undertecknad har också uppfattningen att även när situationen återgår till det normala ska vi behålla nuvarande spelår. Jag redovisar dock inte mina argument för det här.

Som Nils Carlsson skriver har ju inte förbundet drivit frågan om ändrat spelår aktivt. Jag tolkar det som att det finns en vad det verkar stabil majoritet i svensk elitfotboll för att behålla nuvarande ordning.

Gunnar Lund

Uddevalla

ANNONS