Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lämnar. Viktor Adebahr från Uddevalla lämnar norska Ullensaker/Kisa efter två säsonger.

Adebahr lämnar Ullensaker/Kisa

Förre Ljungskilespelaren Viktor Adebahr, 26, lämnar norska Ullensaker/Kisa efter två säsonger.

26-årige Viktor Adebahr återvände till Ullensaker/Kisa från HamKam inför säsongen 2014 och har sedan dess varit en av lagets viktigaste spelare. Han var med och förde upp klubben till OBOES-ligaen - Norges motsvarighet till superettan den gångna säsongen.

Men nu väljer alltså klubben och mittfältaren/vänsterbacken att gå skiljda vägar.

– Jag har trivts jättebra i klubben, men jag känner att jag vill prova något nytt, säger Viktor Adebahr till Bohusläningen.

I år har han spelat 18 matcher, varav alla från start. När han summerar sin egen insats under säsongen är han nöjd.

– Jag har spelat samtliga matcher från start och tycker jag har gjort bra ifrån mig, berättar Adebahr, som hyllar förre tränaren Jonas Olsson.

– Han är en oerhört bra tränare och jag har allt gott att säga om honom.

Var han hamnar nästa säsong är inte klart ännu.

– Det finns intresse från både norska och svenska klubbar och vi får se vad som händer. Jag är öppen både för att stanna i Norge eller flytta hem till Sverige, fortsätter han.

Adebahr inledde sin karriär i Herrestad och fortsatte sedan i Elfsborg, Ljungskile, Ullensaker/Kisa, HamKam innan han återvände till Ullensaker/Kisa för två säsonger sedan. Han berättar att han inte har pratat vare sig med Ljungskile eller Oddevold.

– Nej, det har jag inte, avslutar Viktor Adebahr.

I Ullensaker/Kisa återfinns bland annat förre IFK Uddevallaspelaren Jesper Andreasson, som nyligen förlängde kontraktet med klubben.