Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Aruba har bedömts vara det mest prisvärda alternativet av Vings resenärer.

Aruba mest prisvärda resan

Aruba - det är det resmål som ger störst valuta för pengarna. I alla fall bland Vings resenärer. De har valt ut den karibiska ön i en ny undersökning.

Kritvita stränder och turkost vatten - Aruba är för många en karibisk dröm. Och turisterna som reser dit är nöjda, det visar en undersökning av Ving. Sammanlagt har 258 000 resenärer betygsätt sin resa och svarat på frågor om allt från hotellens service till väder och stränder. Till Aruba var det 4 000 som reste. Och hälften av dem ger ett högt betyg när det gäller om resan var prisvärd, 4,45 av 5. Det var högst snittbetyg i hela undersökningen.
- Resorna till Aruba är inte direkt lågprisresor och då är det extra kul att få "svart på vitt" att våra kunder tycker de är prisvärda, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Kenya bäst totalbetyg
Andra prisvärda resor gick enligt samma enkät till Marsa Alam i Kenya, Madeira och Mexiko. Ser man till de genomsnittliga svaren på alla frågor i Vings undersökning var turisterna allra nöjdast med Kenya. På delad andra plats kom Punta Cana i Dominikanska Republiken och Madeira. Aruba hamnade trea.