Avdragsgillt. Moderaterna vill ha dubbelt rut-avdrag.
Avdragsgillt. Moderaterna vill ha dubbelt rut-avdrag.

Så kan fler kvinnor starta företag

Vi måste ta tillvara på möjligheterna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under de senaste åren så har fler kvinnor valt att starta och driva företag vilket är glädjande. Det betyder att fler affärsidéer tas tillvarata och att Sveriges möjligheter till ökad sysselsättning och ekonomisk utveckling stärks.

Vart fjärde svenskt företag drivs av en kvinna och var tredje nyföretagare är kvinna. Mellan åren 2007-2014 ökade andelen kvinnliga företagare med över tio procent. Människor som tidigare arbetat inom yrken där det var brist på utvecklingsmöjligheter fick möjligheter att ta nya steg. Det var under Alliansregeringen som siffrorna ökade för kvinnligt företagande i positiv riktning.

Det är viktigt att kvinnors företagande får lov att fortsätta öka. Vi är oroliga att nuvarande regering ska bromsa eller stoppa denna fina utveckling. Om det kvinnliga företagandet blir lika vanligt bland kvinnor som bland män kommer det att innebära att 75000 nya företag startas och över 270000 nya arbetstillfällen skapas.

ANNONS

Kvinnligt företagande dominerar inom handel, tjänste- och servicesektorn samt inom vård- och omsorgssektorn. Vi hade gärna sett att Färgelanda och Trollhättan öppnar upp för fler kvinnliga företag inom bland annat hemtjänstsektorn. Vi vill att Lagen Om Valfrihet blir verklig inom hemtjänsten i våra kommuner. Detta så att våra äldre får möjlighet att välja vem som kommer in i det privata hemmet. Vi vill även ha dubbelt rut-avdrag. Rut bidrar till att nya jobb och företag skapas samtidigt som vardagslivet underlättas.

Kvinnor med lång erfarenhet från vård, skola och omsorg borde ges möjlighet att arbeta på nya sätt och ge människor nya lösningar. Det bryter gamla invanda slentrianmässiga mönster och kulturer och byts ut till förmån för nya sätt att planera och skapa flexibilitet, arbetsglädje och nöjdare brukare. Färgelanda och Trollhättan behöver dessa förändringar för sina invånare som är beroende av stöd i vardagen.

Det är viktigt att våga ta tillvara på dessa möjligheter som ligger i innovativa nya lösningar för äldreomsorg, vård och skola. Det är så vi skapar goda verksamheter med innehåll. Det är viktigt att fortsätta ta tillvara på den kraft som ligger i att kvinnor väljer att bli entreprenörer för att utveckla till exempel förskolor, äldreboenden och hemtjänst så att kvinnligt företagande inom offentlig sektor fortsätter att växa och inte bromsas in.

ANNONS

Sara Ejnell Svensson (M)

Trollhättan

Linda Jansson (M)

Färgelanda

Moderatkvinnor

ANNONS