Alla kommuner erbjuder inte ens seniorkort till sina invånare

Tycker du det är dyrt att resa i Uddevalla, så finns ett periodkort som heter "Mini Uddevalla", menar signaturen.

ANNONS
|

Replik på ”Snålt av blå blocket att inte tänka på 65-åringarna”.

Hej " Isolerad pensionär"! Jag läser din insändare och visst är det synd att inte Uddevallas 65-åriga pensionärer får ett zon C seniorkort. Utan får vänta tills de fyller 75 år. Du skriver att "Uddevalla nu tillhör en av de få kommuner inom Västra Götaland som erbjuder pensionärer gratis resor först vid fyllda 75". Efter en snabb koll, så är det ungefär 20 stycken kommuner som erbjuder seniorkort vid 75 är som exempelvis Färgelanda, Grästorp, Lysekil, Sotenäs, Tanum, Vara, Öckerö och så vidare.

Det är ungefär 20 stycken kommuner som erbjuder seniorkort vid 65 år. Bland annat Bengtsfors, Kungälv, Lilla Edet, Munkedal, Strömstad, Tjörn, Stenungsund och så vidare. Det är några kommuner som även har från 65 år, men då får dessa kort inte användas i rusningstrafik på vardagar. Och det är Göteborg, Borås, Mölndal och Partille.

ANNONS

Alla kommuner erbjuder inte ens seniorkort till sina kommuninvånare. Orust, Dals-Ed och Herrljunga. Herrljunga kommun är en av dessa, men från och med 1 januari 2023 får de tillgång till ett sådant kort. Totalt antal kommuner i Västra Götaland är 49 stycken.

Tycker du det är dyrt att resa i Uddevalla, så finns ett periodkort som heter "Mini Uddevalla". Detta kort gäller inom Uddevalla tätort och gränsen är till bland annat Ikea, Torp.

Anna

ANNONS