Moderaterna hävdar att vi Socialdemokrater planerar för en skattehöjning vilket är en direkt lögn, menar debattören.
Moderaterna hävdar att vi Socialdemokrater planerar för en skattehöjning vilket är en direkt lögn, menar debattören. Bild: Lasse Edwartz

Är lögner det nya normala i Munkedals politik?

Moderaterna hävdar att vi Socialdemokrater planerar för en skattehöjning vilket är en direkt lögn, menar debattören.

ANNONS

Det verkar onekligen så med tanke på att både Moderaterna och Sverigedemokraterna valt att gå ut till väljarna med påhitt om andra partier istället för att sprida sina egna vallöften. Moderaterna hävdar att vi Socialdemokrater planerar för en skattehöjning vilket är en direkt lögn. Vi är tydliga med att vi prioriterar skolan och välfärden före skattesänkningar. Vi tar ansvar för kommunens verksamheter genom att se till att de har resurser att genomföra sina uppdrag.

Att sänka skatten och strama åt ekonomiskt så som moderaterna gör riskerar låg kvalitet, sämre arbetsmiljö och högre kostnader för individomsorg i framtiden. Helt uppenbart har Christoffer Rungberg svårt att förklara sin egen politik eftersom han väljer att ljuga om Socialdemokraternas syn på kommunalskatten.

ANNONS

Sverigedemokraterna å sin sida har satt upp valaffischer där barn färdas varje dag, där det står att alla andra partier vill ta bort deras skola. Påståendet om att skolor kan tas bort stämmer inte och det är snarare tvärtom. Vi Socialdemokrater och fler med oss vill bygga ytterligare en skola - ett mellanstadie för barnen som idag går på Bruksskolan och Munkedalsskolan. Det ljugs alltså inte bara för väljare utan dessutom oroar SD barn helt medvetet. Att tycka olika hör till i politiken men lögner hör inte hemma i en värdig valrörelse. Vi hoppas på en nivåhöjning och att kommunvalet fortsättningsvis kan handla om riktiga frågor.

Liza Kettil,

oppositionsråd och kommunalrådskandidat för S i Munkedal

ANNONS