Är Orust en okänd större ö i mellersta Bohuslän?

Tidningen nyhetsbevakar Uddevalla och norröver liggande fyra kommuner ambitiöst. Själv bor jag nu i total medieskugga, menar signaturen.

ANNONS

Som före detta Uddevallabo och numera boende på norra Orust har jag i åratal läst mitt ”hus- och livorgan” Bohusläningen med behållning. Dock så inte längre – alltså med behållning. Tidningen nyhetsbevakar Uddevalla och norröver liggande fyra kommuner ambitiöst. Själv bor jag nu i total medieskugga.

Mönstret är entydigt. Antalet rapporterade covid19-fall, antalet stulna utombordsmotorer, dyraste husförsäljningarna i Bohuslän, liksom ungdomsvalet nyligen – nada! Inte ens årets val till kommunfullmäktige på Orust finns redovisat. Den enda anknytning till Orust jag kan finna är ”nya lagfarter”, ”familj och döda” samt annons för Orust Sparbank.

Jag kunde lika gärna prenumerera på Ystads Allehanda. Bor jag månne inte i Bohuslän? Stampen vill tydligen att jag ska hålla tillgodo med Stenungsundstidningen, en nättidning, som redaktionellt innehåller minst 80 procent lokalt Stenungsundsnytt och kanske 15 procent från Tjörn. Resten är från Orust. Ge mig ett enda skäl till att som Orustbo fortsätta prenumerera på Bohusläningen?

ANNONS

TR

Svar direkt:

Tyvärr har vi inte möjlighet att bevaka Orust i samma omfattning som i gamla tider när vi hade lokalredaktion där för i runda slängar tio år sedan.

Vi har mycket riktigt fokus på Uddevalla, Lysekil, Sotenäs, Munkedal och Tanum, även om vi i den mån vi hinner även försöker få med det viktigaste från Orust. Det är nog bara att erkänna att vi inte har kapacitet att bevaka det på samma sätt som våra kärnkommuner.

Gunilla Håkansson,

chefredaktör

ANNONS