Är överens men Uddevallapartiet har lovat mycket…

Replik på "Uddevallapartiet har uppenbart fått partier att vakna"

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Uddevallapartiets (UP) Lars Olsson skriver att ”Socialdemokraterna nu har ändrat sig och vill nu också ha en kommunal hundrastgård”. Alla partier i nämnden var från början eniga om att söka samarbete med ideella krafter för att skapa en hundrastgård. Det ideella engagemanget för en sådan lösning har inte funnits, och medborgarförslagen har fortsatt komma in. I vårt lokala handlingsprogram har Socialdemokraterna därför beslutat om att arbeta för att skapa en kommunal hundrastgård.

Oavsett hur beslut till sist kommer till, är vi socialdemokrater inte ledsna över att vi i bredare majoriteter kan stå bakom i en fråga. Så är fallet med oss och Uddevallapartiet avseende att exempelvis värna om vårt välskötta bussbolag Uddevalla Omnibus AB. Men UP har också lovat en hel del de senaste åren men inte alltid hållit sina löften. UP lovade att satsa på förebyggande arbete men när man fick makten med både kommunstyrelsens och socialnämndens ordförande så gav man i uppdrag att halvera den förebyggande sektionens budget och detta trots att ekonomiska prognosen var att det skulle bli stora överskott. Att spara på det förebyggande är som att kissa i byxorna då en rätt satsad krona ger tre tillbaka långsiktigt.

ANNONS

Så var även fallet med nytt badhus; där var vi och UP under lång tid överens om vikten av att ett nytt badhus borde placeras centralt, för att stödja centrums utveckling generellt (ett badhus är också så mycket mer än en ”idrottsarena”). Men det löftet sveks ganska snart när sex partier skulle komma överens efter senaste valet!

Vi socialdemokrater hade kvar vår uppfattning men när Samverkansmajoriteten som leddes av UP havererade för cirka två år sedan hade badhuset, som blivit en simhall på Rimnersområdet, kommit så långt att vi inte ville försena ett nödvändigt bygge ytterligare flera år, med kraftiga fördyringar, varför vi därför accepterade platsen för nuvarande bygge av nya badet.

Vi socialdemokrater går till val på stora och viktiga frågor för alla invånares bästa i vår kommun, exempelvis:

• Gratis kulturskola, gynnar inte minst mindre bemedlade familjer

• Fler cykelleder i Uddevalla

• Gratis kollektivtrafik för alla 65+

• Utveckla Uddevalla centrum genom bland annat ett medborgarhus

• Bygga upp ett kulturstråk på norra Kungsgatan

Socialdemokraterna i Uddevalla kommun

ANNONS