Är vi landsbygdsfientliga?

Den 18 november 2020 lade Uddevallapartiet ett ledamotsinitiativ att Uddevalla kommun skulle instifta ett coronastöd på 2 miljoner till föreningar vars verksamhet drabbats hårt av pandemin. 

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det röstade majoriteten nej till. Ungefär sex månader senare kom det att det skulle komma ett coronastöd. Att majoriteten tänkte till är vi i Uddevallapartiet glada för.

Enligt Centerpartiet är Uddevallapartiet landsbygdsfientliga. Det är lite lustigt att få den anklagelsen när vi jobbar för att hela Uddevalla ska leva. Vi har till exempel lagt förslag att ordna till Lelångenbanan från Lane Fagerhult till Uddevalla. Med en upprustad bana och en säker överfart över riksväg 172 så öppnar sig otroliga cykelpendlingsmöjligheter.

Den 1 december sökte Bokenäs och Lane Ryrs Bygdegårdsföreningar samt Skredsviks samhällsförening bidrag, där ville vi också ge Skredsviks samhällsförening och Lane Ryrs bygdegårdsförening det bidrag de sökt. Det hade blivit 46,000 kronor till.

ANNONS

Pengar som hade stöttat just landsbygden och de personer som engagerar sig där. Skredsviksföreningen håller i en mängd aktiviteter och de kämpar också  för sin gatubelysning precis som Lane. Saker som vi som bor i tätorten tar för givet. Saker som många tycker inte är kommunens uppdrag. Men trygghet är vårt uppdrag. Trygghet för hela Uddevalla.

När frågor som dessa dyker upp säger inte Centerpartiets representanter något. Men vi är landsbygdsfientliga? Ibland undrar man.

Kent Andreasson

Lars Olsson

Uddevallapartiet

ANNONS