Vi har sett hur människorna där betalar och kämpar för något som vi som bor i staden tar för givet, menar debattörer.
Vi har sett hur människorna där betalar och kämpar för något som vi som bor i staden tar för givet, menar debattörer. Bild: Hasse Holmberg / TT

Belysning borde vara en självklarhet även i Lane Ryr

Vi har sett hur människorna där betalar och kämpar för något som vi som bor i staden tar för givet, menar debattörer.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under denna mandatperioden har representanter för Uddevallapartiet besökt några hembygdsgårdar i vår kommun och fått se hur mycket aktiviteter som finns och vilket engagemang som finns. Hembygdsgårdarna fyller en viktig funktion för de som bor där. Uddevallapartiet vill stötta dessa. Vi har sett hur människorna där betalar och kämpar för något som vi som bor i staden tar för givet. Belysning.

Detta ser vi i Uddevallapartiet som viktigt att stötta. Det handlar om att människor som rör sig i närområdena ska kunna ta sig fram tryggt till de olika aktiviteterna som erbjuds. Det finns också andra aspekter som att störa oroselement som gillar mörker.

ANNONS

I Lane dundrar både bilar och lastbilar fram på Länsväg 172, barn och ungdomar måste ta sig över vägen till busshållplatsen för att åka till Uddevalla. I Lane-Ryr vill de boende ha en upplyst väg runt skolan som ett exempel då många barn går till och från skolan. Självklart anser vi. Det är liknande i Skredsvik då många rör sig - gamla som unga i området runt bygdegården.

Uddevallapartiet anser att den tid som de engagerade personerna i dessa områden lägger på att samla in pengar för att betala och underhålla lamporna kan gå till annat gott i deras bygd. Visst kan vi som kommun bidra med detta? Uddevallapartiet vill att hela kommunen ska ha god service och trygghet för medborgarna, Uddevallapartiet -ert ljus i mörkret.

Lars Olsson

Kent Andréasson

Uddevallapartiet

ANNONS