LP Lysekils Partiet om framtid för södra hamnen i Lysekil
Ronald Rombrant
LP Lysekils Partiet om framtid för södra hamnen i Lysekil Ronald Rombrant Bild: Lasse Edwartz

Björneld smiter undan från ansvar

Ronald Rombrant: Hur kan Lars Björneld ha varit ovetande om de brister som har påpekats av revisorerna?

ANNONS

Replik till Lars Björneld 22 april

Lars Björneld (L), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden i Lysekils kommun, ondgör sig över att ha fått en samhällsbyggnadsförvaltning i knät med massa dolda fel. Han skriver att dessa kända fel borde ”ägaren” ha känt till. Med ”ägaren” måste Björneld rimligtvis mena kommunstyrelsen, som var den nämnd som tidigare ansvarade för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Det komiska är ju att han själv satt som förste vice ordförande i kommunstyrelsen när beslut fattades om överföring av samhällsbyggnadsförvaltningen till den nya samhällsbyggnadsnämnden. För att använd Björnelds vokabulär: Björneld borde följaktligen ha varit fullt medveten om vad det var han ”krängde” samhällsbyggnadsförvaltningen till den nya nämnden.

ANNONS

Björneld har under många år och i många konstellationer suttit i kommunstyrelsen för styrets räkning, rimligtvis borde han ha känt till alla tänkbara fel och brister i denna förvaltning.

Om han har varit ovetande om alla ”fel” när han satt som ”ägare” är ju detta anmärkningsvärt i sig, då har man knappast haft kontroll över sitt ansvarsområde.

Om han var medveten om alla fel då? Ja, då har han i högsta grad medverkat till att ”sälja” en förvaltning med massa ”dolda fel”. Sen är det ju lite otur att då bli sittande med skiten i knät…vad gör man då?

Jo, efter att ha fått kritik från kommunrevisionen och om man vill smita undan ansvar kan man ju dra till med att revisionen inte förstått hur redovisning fungerar i verkligheten och man kan skylla på tidigare beslutsfattare. Några kanske går på det, men förhoppningsvis ser folk genom detta vilseledande och populistiska beteende.

Lars Björneld (L), du skulle framstå i mer hedersam dager om du tog på dig ansvaret för den kritik samhällsnämnden har fått från revisionen.

Ronald Rombrant

Lysekilspartiet