Debattören vill att man bromsar renoveringen av Rimnersvallen.
Debattören vill att man bromsar renoveringen av Rimnersvallen. Bild: Håkan Fredriksson

Bygg en ny arena där skjutbanorna ligger istället

Kanske en ny ishall kan byggas där Rimnersvallen ligger idag.

ANNONS

Vore det inte klokt att bromsa lite med renoveringen av Rimnersvallen?

Kanske kan det vara klokt att man innan man drar igång renoveringen, ha skapat förutsättningar för alla utövare av de sporter som nyttjar Rimnersvallen att ha någon annanstans att utöva sina sporter.

Det känns väl som om kommunen misslyckades lite med just det, när man drog igång bygget av kommunens efterlängtade badhus? Hade det inte varit klokt att se till att alla som spelade boll på B-plan och på konstgräset redan från start hade nya platser att vara på?

Varför inte bygga en ny arena där skjutbanorna ligger och då kanske man även kan få plats med en B-plan och lite annat smått och gott? Då skulle den kunna byggas samtidigt som Rimnersvallen fortsatt kan nyttjas tills det nya är klart. När Rimnersvallen sedan kan rivas finns en ypperlig plats för en inomhus arena för fotboll eller kanske en ny ishall.

ANNONS

Det är bara en tanke, men det känns som om det vore bra att göra en plan för hela området och låta kommunens innevånare ta del av planen innan man startar upp detta. Det är ju dessutom viktigt att lyssna på de aktiva!

All respekt till skytteklubbarna, men för min del så tycker jag det är mycket otrevligt när det smäller bakom ryggen på en, när man cyklar eller springer i Dynamitbacken.

”Bara en tanke”

ANNONS