"Ska Uddevalla sättas på kartan och för att locka familjer att åka hit behövs något nytt och spännande", skriver insändarskribenten.
"Ska Uddevalla sättas på kartan och för att locka familjer att åka hit behövs något nytt och spännande", skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Varfjell/TT

Bygg ett badhus för alla och ett sportcamp på Rimnersområdet

”Snälla mamma, kan inte vi åka till ett roligt badhus?"

ANNONS

Den frågan för jag ofta från mina barn. Tror inte att jag är den enda föräldern i Sverige som får liknande önskemål från barnen på till exempel lov och ledigheter. Jag vet att många familjer åker ganska långt och lägger en del pengar för att uppleva det som ett spännande besök på ett badhus ger. Jag tycker därför att Uddevalla verkligen ska ta tillfället i akt nu när det äntligen ska byggas ett badhus i Uddevalla.

Jag ber därför Uddevalla kommun att nogsamt tänka igenom både planering och placering kring badhusets innehåll, utformning och kringliggande aktiviteter samt övrigt utbud.

Ska Uddevalla sättas på kartan och för att locka familjer att åka hit behövs något nytt och spännande. Att bygga enligt det förslag som finns är alltså inte gott nog. Jag tror ändå inte att det behövs jättemycket mer, men att vi i Uddevalla bygger något som vi är först med och som ger en spännande nyhet vore nog melodin.

ANNONS

Sen ska man ju heller inte glömma bort alla oss invånare i Uddevalla som kan vara både aktiva i simklubbar och även de som till exempel motionssimmar. Man bör alltså även bygga fullängdssimbanor (så att man kan ha simtävlingar) och hopptorn, så våra barn och unga kan utveckla den gren/sport som just de tycker är mest spännande.

Målsättningen borde vara att skapa ett attraktivt sportcamp på Rimnersområdet och för att skapa plats kan man flytta skjutbanorna och förlägga dem på annan plats i kommunen. Där bland annat skjutbanorna finns i dag kan man ju förlägga de fotbollsplaner som måste tas bort i samband med att det nya badhuset byggs. Det går även att ordna med utegym, upplysta löpspår, en cool kickbikebana samt utöka de mountainbikebanor som redan finns. Poängen är att man inte bygger tillrättalagt utan faktiskt drar nytta av de nivåskillnader som finns och bygger i harmoni med den fina natur som finns i området.

För att locka besökarna till stan kan man ju ordna med en skyltad promenad till centrala Uddevalla så de hittar dit och både kan shoppa, fika och även bokar bord på någon av de trevliga restauranger som finns.

Ska man sväva ut rejält hade det ju även varit häftigt med ett sportcamp-hotell med ett sportigt tema som tilltalar både stora och små. Säkert skulle det finnas någon privat aktör som skulle vilja ta sig an det, eller varför inte göra som Göteborgs stad, bygga ett helt eget hotell?

ANNONS

I framtiden vill vi såklart att föräldrar runt om i landet svarar sina barn när de frågar om de inte kan åka till ett roligt badhus: ”Ja, vi ska åka till Uddevalla på lovet. Där har de, inte bara ett badhus med coola aktiviteter, utan också ramper att åka kickbike och skateboard i, en massa utmanande mountainbikebanor samt ett helt nytt hotell i ett område med både vandringsleder och närhet till den mysiga stadskärnan. Och eftersom det finns ett sådant stort utbud i Uddevalla har vi planerat att vara där i tre nätter så vi hinner med allt det roliga som de har att erbjuda!"

Så, bygg ett badhus och andra roligheter, för både gamla och unga, för oss Uddevallabor och alla andra, som vill vara turister i vår vackra, men inte alltid helt genomtänkta, stad!

Mamma och visionär