Här gäller det att liksom Liberalerna gå i socialdemokraternas erkänt landsbygdsfientliga ledband, menar debattören.
Här gäller det att liksom Liberalerna gå i socialdemokraternas erkänt landsbygdsfientliga ledband, menar debattören. Bild: Ingvar Spetsmark

”Bygglov åt alla” gäller inte i Moderaternas Orust

Här gäller det att liksom Liberalerna gå i socialdemokraternas erkänt landsbygdsfientliga ledband, menar debattören.

ANNONS
|

Anders Arnell Moderaternas så kallade starke man på Orust anser att samhällena bör förtätas och att nybyggnation på landsbygden inte är lämpligt. Han hänvisar liksom Liberalernas Veronica Almroth till att hemtjänst och skolskjutsverksamhet är för dyrt. Här gäller det att liksom Liberalerna gå i socialdemokraternas erkänt landsbygdsfientliga ledband.

Arnell säger i ett uttalande i ST-tidningen 20 augusti att den som vill bo på landet måste köpa ett befintligt hus. Vilken fantastisk valfrihet moderaterna står för.

En bekant sålde sin gård till en nyinflyttad barnfamilj som driver den vidare. Man kunde efter mycket besvär från bland annat Orust kommun bygga sig ett hus i närheten, men det ska man om Arnell och Moderaterna får bestämma inte kunna göra i framtiden. Nej in till ett samhälle ska man.

ANNONS

Moderaterna har en valaffisch där det står ”Bygglov åt alla”. Den måste ha kommit till fel kommun för den gäller inte i moderaternas Orust.

Vad tycker LRF tjänstemannen och toppmoderaten Robert Larsson om detta? Är det bra för utvecklingen av Orust landsbygd?

Mitt i skogen får man inte bygga enligt Arnell. Då är min fråga var är mitt i skogen på Orust mer preciserat? Är det på Lyrön, i Myckleby, i Röra, på vägen ut till Mollösund? Var är det för dyrt att köra med skolskjuts och vad ska man göra med de barn som redan bor i ”skogen”? Ska man dra in skolskjutsen så man tvingas flytta in till ett samhälle?

Det samma gäller för personer med behov av hemtjänst. Var och i vilken skog är det för dyrt att bo enligt Arnell?

Detta är vad som väntar Orustborna om man lägger sin röst på ovan nämnda partier, så det gäller att tänka efter om vi vill ha kvar vår frihet att själva kunna välja om vi vill ha kvar möjligheten för nybyggnation på Orust landsbygd.

Jan-Olof Göransson

Centerpartist

ANNONS