STOCKHOLM 20210629Centerpartiets ledare Annie Lööf (C) möter media efter  dagens träff med talmannen. Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090
STOCKHOLM 20210629Centerpartiets ledare Annie Lööf (C) möter media efter dagens träff med talmannen. Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090 Bild: Claudio Bresciani/TT

Centern orsakade regeringskrisen

Jag är 86 år och har alltid röstat på Centern och har ansett att de är ett borgerligt parti, men så är det inte längre. En röst på centern med Annie Lööf är en röst på Socialdemokraterna.

ANNONS
|

Jag är numera pensionär och har röstat på Centern i alla val och har varit politiskt engagerad under en lång tidsperiod i mitt liv i Centerpartiet. Centerns ideologi har alltid tilltalat mig och att de tillhör den borgerliga sidan är för mig en självklarhet.

Den 20 juni hade Annie Lööf och Stefan Löfven en sammankomst där de fastslog att de skulle vara en fri hyressättning för nybyggnation efter förhandlingar mellan marknadens parter och Hyresgästföreningen, men om de inte kom överens skulle förslaget om marknadshyror gälla.

Detta är orsaken till regeringskrisen.

Två dagar senare säger Annie Lööf att det inte finns något underlag för marknadshyror längre, därför stryker hon det förslaget. Hade hon sagt det på söndagen den 20 juni hade det inte blivit någon regeringskris.

ANNONS

Nu tror jag för min del att det blir extraval, fastän jag inte önskar det.

Annie Lööf hänvisar till att "mitten" ska komma överens, men det anser jag är en omöjlighet.

Inte längre centerpartist

ANNONS