Det är fullständigt huvudlöst att genomföra en reform av arbetsförmedlingen mitt under coronapandemin och den ekonomiska krisen. På bilden arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.
Det är fullständigt huvudlöst att genomföra en reform av arbetsförmedlingen mitt under coronapandemin och den ekonomiska krisen. På bilden arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Dags att återställa arbetsförmedlingen

Regeringens nya reform har gjort arbetsförmedlingen till en katastrof. Det är fullständigt huvudlöst att genomföra reformen mitt under coronapandemin och den ekonomiska krisen.

ANNONS

Det är de arbetslösa som får betala dyrt för den här så kallade reformen av arbetsförmedlingen. Den har gjort allt värre med sämre service och stängda arbetsförmedlingskontor.

Tidigare förmedlade arbetsförmedlingen jobb och hjälpte de arbetssökande. Nu är arbetsförmedlingen bara en kontrollmyndighet, som har till uppgift att kontrollera aktivitetsrapporter.

Det är dags att tänka om och återställa efter nedmonteringen av arbetsförmedlingen.

Regeringen kan inte sitta med armarna i kors medan arbetslösheten stiger till nya rekordsiffror. Och tro att allt löser sig själv. De arbetslösa går under på grund av en kraschad privatekonomi. A-kassan räcker inte långt när räkningar ska betalas.

ANNONS

Dagens A-kassa är sämre nu än den var 1975. Men det här kommer skapa mycket jobb för kronofogden. Den enes död den andres bröd.

Övergiven av arbetsförmedlingen