Dags att återta tåg­trafiken till Lysekil

Ann-Charlotte Strömwall (L): Tokigt att tänka att vi ska åka elcykel istället

ANNONS

Replik till Ronald Rombrant (LP) om Lysekilsbanan:

LÄS MER:Därför är det bäst om Trafikverket lägger ned Lysekilsbanan

Vilken märklig rubrik! "Bäst att lägga ned så fort som möjligt "! Ska man "ana ugglor i mossen"?

Det ska gå så fort som möjligt innan fler får upp ögonen för hur bra det vore för Lysekilsborna att få igång både gods och persontrafik på vår järnväg! Nu har experter uttalat sig om den ekonomiska bärigheten att ha järnvägen kvar jämfört med ekonomisk förlust att ta bort densamma. Kommuner som tagit bort järnvägen arbetar intensivt för att få den tillbaka! Vi skall inte göra om deras misstag det är ju ekonomisk katastrof !

ANNONS

LÄS MER:Oppositionen sågar planerna på utredning om Lysekilsbanan

Jag kan försäkra att fler och fler övertygas att det bästa för oss alla är att återta järnvägstrafiken för frakt såväl som persontrafik. Miljömässigt är det tokigt att ens tänka tanken att vi en och en skall ta elcykeln uppför backarna när spåret är borttaget, när vi kan åka med tåget tillsammans till och från vår fina kommun Lysekil.

Nu har tv börjat sända reklam för SJ och visar på film hur en familj njuter av en avstressande resa tillsammans !Jag såg det igår kväll och avslutar min insändare med den perfekta slogan som någon läste upp: "Att åka tåg är det bästa sätt att resa in i framtiden utan att skada den".

Ann-Charlotte Strömwall (L)

ledamot i socialnämnden, kommunfullmäktige

Lysekil