President Donald Trump speaks at a campaign rally in Bossier City, La., Thursday, Nov. 14, 2019. (AP Photo/Gerald Herbert)  LAGH215
President Donald Trump speaks at a campaign rally in Bossier City, La., Thursday, Nov. 14, 2019. (AP Photo/Gerald Herbert) LAGH215 Bild: Gerald Herbert

Därför har Trump rätt om Sverige

Snart behöver vi undantagstillstånd och låta försvaret patrullera gatorna

ANNONS

För ett år sedan använde Donald Trump Sverige som ett avskräckande exempel på hur utvecklingen av både terrorbrott och övrig kriminalitet gjort landet nästan laglöst. Vi kan nu ett år senare konstatera att sprängningar och avrättningar inom främst kriminella kretsar ökar lavinartat. Ansvariga politiker tillsätter gärna utredningar och försöker mest tjäna politiska poänger mellan partierna om vad man vill göra. Löften är då gärna stora men i stort sätt händer inget.

Polisen har en ganska klar bild kring vilka merparten av dessa kriminella element är men saknar resurser att agera. Vårt rättssystem tycks i första hand vara till för att hitta orsaker att fria åtalade kriminella och inte för att skydda samhället och brottsoffer. En del av detta beror med stor säkerhet i brister i resurser hos polisen där man saknar både poliser som syns och personer som utreder.

ANNONS

Med den utveckling som nu råder kommer vi snart behöva utlösa undantagstillstånd och låta försvaret patrullera våra gator. Redan nu hade försvaret kunnat göra en insats och hjälpt polisen genom att patrullera i de städer där problem med skjutningar och sprängningar är som störst. Försvaret hade fått bra övning i gerillakrigsföring. Men det lär väl i grunden inte vara deras uppgift och det skulle säkert i byråkratiska Sverige ta många, många år innan en sådan lagändring hade gjorts.

Så de kriminella kan fortsätta att ta över samhället och fler och fler helt oskyldiga kommer drabbas.

Halvsvensk