Håller inte med. Debattören anser att utvisningar till Afghanistan bör genomföras. (Arkivbild från demonstration mot utvisningar.)
Håller inte med. Debattören anser att utvisningar till Afghanistan bör genomföras. (Arkivbild från demonstration mot utvisningar.) Bild: Henrik Montgomery/TT

Därför måste nästa regering verkställa avvisningarna

Löfven säger att ett nej är ett nej, medan man sen genomför en gymnasielag där vuxna Afghaner ska få gå i skolan, trots att de fått avslag på deras asylansökan både en och två gånger.

ANNONS

Man läser om att EU vill straffa Ungern med sanktioner på grund av bland annat deras flyktingpolitik, men man ska nog mer titta på varför Ungern och andra länder har den politiska inställningen.

Jo, svaret finns förmodligen i Sverige, där övriga länder ser på hur vi och även Tyskland totalt misslyckats med detta. De har oss som avskräckande exempel.

Löfven säger att ett nej är ett nej, medan man sen genomför en gymnasielag där vuxna Afghaner ska få gå i skolan, trots att de fått avslag på deras asylansökan både en och två gånger. Om överklagan som gjorts att en asylsökande går igenom i övermigrationsdomstolen så sitter vi verkligen illa till, då flera andra grupper vill ha samma särbehandling och kostnaderna rusar till ofantliga summor.

ANNONS

Kostnaderna för allt detta är inte en pizza och Netflix, som vissa kulturarbetare påstår. Inte heller blir Sandviken som stad miljardärer som det påstods och som vilken grundskoleelev kunnat räkna ut är staden konkursmässig i stället. Att media och andra "experter" får föra svenska folket bakom ljuset i deras iver att inte gynna ett visst parti, är lika illa som media skriver om hur det går till i Polen och Ungern där deras media inte är oberoende.

Nästa regering som tillträder måste ta de obekväma besluten att verkställa utvisningarna av dessa tusental som inte har asylskäl. Vem minns inte Ygeman som sa att av de 160 000 som kom för tre år sen skulle 80 000 av dem utvisas.

Jag skulle bli förvånad om ens några promille har blivit av. Vi har ett växande parallellsamhälle som växer hela tiden där kriminaliteten är enorm i denna grupp. Tyvärr, vad än många andra påstår, så har invandringen och kriminaliteten ett samband och är ett slukhål kostnadsmässigt. Detta upprör mig som pensionär, som har det tufft ekonomiskt trots att jag jobbat hela mitt liv. Sedan 2015 så verkade Sverige ha hur många miljarder som helst, men att sänka skatten för oss äldre svenskar som tjänat landet går tydligen inte.

ANNONS

Fattig pensionär