Munkedal centrum.
Munkedal centrum. Bild: Lasse Edwartz

De flesta överens - varför byggs då ingen ny skola i Munkedal?

Det är ju nästan så att man kan tro att det är Moderaterna och Liberalernas samarbetsparti Sverigedemokraterna som stoppar detta, menar debattörer.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vi noterar att Moderaterna går till val på att bygga en ny skola i centrala Munkedal. Även Liberalerna vill bygga ny skola har de sagt. Och det finns fler partier som vill bygga en skola. Vi, Socialdemokraterna till exempel. Det har vi varit mycket tydliga med i flera år. Frågan är då, om så många politiker vill bygga en ny mellanstadieskola - varför är byggandet då inte redan på gång?

Det är ju nästan så att man kan tro att det är Moderaterna och Liberalernas samarbetsparti Sverigedemokraterna som stoppar detta, och som fått med sig Moderaterna på att vänta, och att utreda lite mera. Om det är så, kan man heller inte låta bli att undra hur det fungerar att styra tillsammans, om man inte är överens om så stora skolfrågor?

ANNONS

Väntandet som de styrande partierna sysslar med kostar. Det kostar i form av att om skolbygget väl blir av så blir det dyrare eftersom byggpriserna ökar. Mycket värre - barnen i centrala Munkedal får betala med kvaliteten på sin skolgång. Årskull efter årskull får fortsätta sitta i trånga, slitna lokaler som inte är anpassade för en skola av 2020-talet. Och värre kommer det bli, eftersom Munkedal får allt fler invånare.

Vi Socialdemokrater har sedan 2017 stått fast vid att alla grundskolor i kommunen ska vara kvar. Vi vill att Bruksskolan och Munkedalsskolan ska bli lågstadier och att den nya skolan ska bli ett mellanstadium för barn från samma upptagningsområde. Vi vill att Hedekas skola, Hällevadsholms skola och Centrumskolan i Dingle ska vara kvar som de är, med samma stadieindelningar som idag. Renoveringen av dessa tre sistnämnda skolor var självklara för oss, och nu måste barnen i centralorten få samma standard. Därför är renoveringen av Bruksskolan och Munkedalsskolan samt nybygge av en kommunal mellanstadieskola en av Socialdemokraternas allra högsta prioriteter efter valet.

Caritha Jacobsson (s),

ledamot barn- och utbildningsnämnden

Yvonne Martinsson (s),

ledamot barn- och utbildningsnämnden

Inger Orsbeck (s),

ersättare barn- och utbildningsnämnden

ANNONS

Emma Utter Eckerdal (s),

ersättare barn- och utbildningsnämnden

ANNONS