De som aldrig arbetat kommer i stort sett få samma pension

Garantipensionen höjs med inflationen, ålderspensionen med löneutvecklingen, menar skribenten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det lönar sig inte att arbeta i låginkomstyrken, faktiskt inte att arbeta alls. När det är dags att gå i pension får de i vård, omsorg och andra låglöneyrken samma eller till och med lägre pension än de som aldrig arbetat.

Garantipensionen höjs med inflationen, ålderspensionen med löneutvecklingen. Konsekvenserna blir absurda. En konsekvens av socialdemokraternas och kommunisternas uppgörelse om garantipensionerna.

Blotta åtgärden att lyfta ut pensionerna från pensionsuppgörelsen, där pensionerna inte är en del av statsbudgeten utan baserad på intjäning, till att göra garantipensionen till en budgetfråga, är omdömeslös.

Det vi nu ser är ett resultat av uppgörelser mellan socialdemokraterna och kommunisterna. Ansvars- och respektlöst. Var finns arbetarpartiet?

ANNONS

Roger Johansson (L)

Uddevalla

ANNONS