Det är uppenbart att detta är en text som bäddar upp sängen för Magdalena Anderssons nya S-regering efter valet i höst, menar insändaren.
Det är uppenbart att detta är en text som bäddar upp sängen för Magdalena Anderssons nya S-regering efter valet i höst, menar insändaren. Bild: Martina Holmberg / TT

Det är Centern som behöver tänka

Det är uppenbart att detta är en text som bäddar upp sängen för Magdalena Anderssons nya S-regering efter valet i höst, menar insändaren.

ANNONS

Svar på: ”Tänk nytt för en infrastruktur för hela Västra Götaland”.

I en tämligen självbelåten debattartikel om infrastruktur, uttrycker en grupp centerpartistiska riksdagskandidater sin belåtenhet med Januariavtalet. Den inleds med vad som kan betecknas som; ”tack vare oss, så”. Det smärtsamma är att artikeln skickas till vår lokaltidning Bohusläningen. Anders Dahlberg är i alla fall bördig från trakterna och kampanjar nu för att bli just bygdens man i Riksdagen.

Men vad är det för text? Vad vill de säga? Jo, fortsatt dyra infrastruktursatsningar runt storstäderna. Alingsås till Göteborg – Borås till Göteborg. Djuphamnsatsning i Göteborg. Men inte ett enda ord om den infrastruktur vi har här.

ANNONS

Lite passligt vore väl att man från centerhåll beskrev vad vi behöver här i våra trakter. Vi har en Bohusbana i förfall, ett statligt nät av mindre länsvägar som har ett så stort underhållsunderskott att Trafikverket talar om att återföra dem till grusvägar. Vad hjälper det då oss om det finns snabba pendeltåg kring Göteborg. Det känns faktiskt ganska hopplöst att läsa er text.

Sen skriver man om idéer att privatfinansiera satsningar med trafikavgifter. Måhända kommer det kanske bli så, att vi på landet behöver betala extravägavgift för att få en skälig standard på just våran väg, som vi behöver. Men deras inlägg säger mer än så. Det är uppenbart att detta är en text som bäddar upp sängen för Magdalena Anderssons nya S-regering efter valet i höst.

Och de som nu bäddar, kommer troligen inte att trafikera fler infrastrukturer än mellan sitt hem och Riksdagshuset. Troligen kommer kontentan av er infrastrukturtext att rycka undan ert eget täcke och leda till ett röstfiasko utanför storstäderna den 11 september.

Sven-Arne Thorstensson, Munkedal

ANNONS