Det otrygga folkhemmet. På många mycket väsentliga områden har Sverige som land försämrats, skriver debattören.
Det otrygga folkhemmet. På många mycket väsentliga områden har Sverige som land försämrats, skriver debattören. Bild: Anders Wiklund/TT

Det är dags att vänsterblocket ser Sverige som det är i verkligheten

Vi skall inte behöva gå till Tyskland eller till våra grannländer för att få veta hur verkligheten i vårt land ser ut, skriver Lennart Svensson.

ANNONS

Replik till Socialdemokraterna 18 november

LÄS MER:Det är dags att högern slutar att svartmåla vårt fantastiska land

Det är synd att Socialdemokraterna i sin iver att behålla makten helt tappat sin politiska kompass. Ända sedan statsminister Olof Palme behövde stöd av det dåvarande kommunistiska partiet, numera V, och som än idag har sina rötter djupt rotade i de kommunistiska idealen. Under S senaste två mandatperioder var det i den första stora V-reformer, som S tvingades genomföra. Under nuvarande har S måst underkasta sig styrning av det till antalet mandat lilla, men tydligen mäktiga, Miljöpartiet. Därutöver fick C och L genom Januariöverenskommelsen också betydande inflytande. Många av de problem, som vi som medborgare upplever, beskrevs i Johan Hultbergs (M) insändare den 8 november.

ANNONS

S är skickliga på politisk marknadsföring. Partiet har många duktiga retoriker runtom i landet. De gör sitt bästa för att dölja och inte vilja se hur vårt land i nutid ser ut. På många mycket väsentliga områden har Sverige som land försämrats under S innevarande mandatperioder. Vi skall inte behöva gå till Tyskland eller till våra grannländer för att få veta hur verkligheten i vårt land ser ut. Landets förtroendekapital går fort att förbruka.

Lennart Svensson

Uddevalla

ANNONS