Det är fint att vara liberal

Att ha de rätta liberala åsikterna är viktigare än att utnyttja möjligheterna att kunna verkställa några av dem, menar skribenten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Så fint att det är finare än att ha inflytande. Att ha de rätta liberala åsikterna är viktigare än att utnyttja möjligheterna att kunna verkställa några av dem, även om det inte kan bli alla.

Liberalpartiet har en inbyggd ”suicidegen”. I stället för att glädjas åt att partiet blev kvar i riksdagen och till och med ingår i den regering Sverige behöver för att ta sig ur det träsk vänstern sänkt landet i, ägnar sig liberala företrädare åt internanmälningar mot den partiordförande som räddade partiet från att elimineras som politisk kraft.

Endast fundamentalistiska liberaler kan anse att det är viktigare att kämpa mot väderkvarnar än att få igenom liberal politik. Det är därför man inte röstar på oss, fast man delar liberala värderingar.

ANNONS

Roger Johansson (L)

Uddevalla

ANNONS