Statsminister Stefan Löfven (S) håller sitt årliga sommartal i Societetsparken i Norrtälje.
Statsminister Stefan Löfven (S) håller sitt årliga sommartal i Societetsparken i Norrtälje. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Det är regeringens politik som splittrar landet

Jan Ivarson: På Tage Erlanders tid höll Sverige samman.

ANNONS

I ett valtal sa statsministern:

– Aldrig, aldrig, kommer jag göra mig beroende av sverigedemokraterna som bidar till att splittra landet.

Statsministern får förstås avstå från att samarbeta med SD, men påståendet att SD står för splittring är lögn. Det är tvärt om. Splittring av Sverige står bland andra statsministerns parti för.

Innan politiker beslöt att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land, var det homogent. Det har omtalats av gamla socialdemokrater. Förr hade vi kvinnofrid. Det fanns inga utsatta områden, ingen kastade sten på utryckningsfordon eller brände bilar och skolor. Sjukhusens akutavdelningar behövde inga vakter och låsta dörrar. TBC var utrotat men är nu tillbaka. Ungdomar hävdade sig bra i skolan. Vi hade ingen gängkriminalitet som splittrade landet.

ANNONS

Sverigedemokrater vill hålla samman landet, så som det var fram till Tage Erlanders (S) tid. Det är därför SD ibland kallas nationalister för att de värnar nationen. Nationalism betraktas nu bland vänsterliberala som ett skällsord.

Valet står mellan partier som värnar landet och de som splittrar det med invandring av okända personer från hela världen. Dessa får förtur till gratis bostad. Har de flera hustrur och många barn får de flera bostäder, gratis. Svenskar med låg inkomst kan hamna på gatan när hyran höjs efter renovering. Det skapar splittring men det talar inte statsministern om. Genom att fylla på med oanställbara skapar man ekonomiska klyftor som skylls på rika svenskar.

Välfärden har fått betala till migrationen. (S) vill höja skatter för att rädda vad som går av vården. Det låter bättre att tala om pengar till vården än om invandringens årliga miljardanslag. Det är så statsministern försöker göra svart till vitt för att dölja att han splittrar landet.

Jan Ivarson