"Man kan tycka det är lång resväg för att bli vaccinerad, men man får väl väga det ena mot det andra", skriver Karen Larsson.
"Man kan tycka det är lång resväg för att bli vaccinerad, men man får väl väga det ena mot det andra", skriver Karen Larsson. Bild: Johan Nilsson/TT

Det kanske är värt resan för att slippa ett dödligt virus?

Efter att ha läst din insändare måste jag säga att jag blev både beklämd och förvånad.

ANNONS

Svar till Signaturen "Utfattig multisjuk pensionär"

LÄS MER:Jag vill inte åka över 20 mil för att få vaccin

Om man tillhör en medicinsk riskgrupp, då tillhör man regionen och går inte under primärvården. Regionen skickar ut ett brev till berörda med erbjudande om vaccinering, i det här fallet Uddevalla sjukhus och Näl. Eftersom du enligt uppgift är multisjuk måste du ha fått möjlighet att vaccineras hemma med hjälp av distriktssköterska.

LÄS MER:Vänta helst inte med att vaccinera dig

Jag har flera vänner som på grund av sin hälsa fått hjälp med detta. Vad beträffar sjukresa så fungerar det mestadels bra och är du multisjuk har du också möjlighet till ensamåk. Man kan tycka det är lång resväg för att bli vaccinerad, men man får väl väga det ena mot det andra då covid-19 är en dödlig virussjukdom. Har man en negativ inställning till sjukvården då är inget bra.

ANNONS

Själv har jag i många år varit beroende av vår sjukvård och jag är oerhört tacksam för den vård jag fått och får. Det finns alltid saker man kan kritisera, men på det stora hela har vi en mycket bra sjukvård i Sverige till skillnad mot många andra länder. Det är något vi ska vara tacksamma över.

Var glad för att få bli vaccinerad (gratis)!

Karen Larsson

tillhörande medicinsk riskgrupp, boende i Sotenäs