Smögenhamnen är väl ändå så förorenat, att det lilla tillskottet som blir från bodarna kan försummas, skriver insändaren.
Smögenhamnen är väl ändå så förorenat, att det lilla tillskottet som blir från bodarna kan försummas, skriver insändaren. Bild: Maria Lundberg

Det verkar smart att flytta in i sjöboden

Smögenhamnen är väl ändå så förorenat, att det lilla tillskottet som blir från bodarna kan försummas, skriver insändaren.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeSmögen usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Glädjande nog har jag noterat att de som idkar ”permanent, enstaka övernattning”, hela sommaren i sjöbodarna på Smögen har växt till sig och hittar till de numera gratis offentliga toaletterna (för de som ej har installerat kemtoalett) samt duscharna på Smögenbryggan, som finns ända från Fiskhallen till Smyghålet. Vatten till matlagning och disk finns tydligen också att tillgå gratis via de utplacerade vattenslangarna för båtturisterna på bryggan. Det är bara att hämta i dunkar, enda kruxet är var man ska göra av gråvattnet, men det leds ner i havsvattnet via slang - om man har möjlighet. Eller så blir det att bära det i en pyts till sjökanten och hiva i det där. Vattnet i Smögenhamnen är väl ändå så förorenat, att det lilla tillskottet som blir från bodarna kan försummas.

ANNONS

Jag har även under alla mina år här även konstaterat att man isolerat bodarna och satt in treglasfönster. Det är väl bra ur brandsynpunkt, då det röks, kastas glödande fimpar och grillkol mellan de eldfängda sjöbodarna. Som också oftast innehåller dunkar med bensin och diesel till båtarna, så brandfaran är ju överhängande varje dag på sommaren. Bra att man isolerat bodarna som sagt, så brandförloppet blir fördröjt. De boende lär förhoppningsvis hinna ut om det börjar brinna i knutarna, så att säga.

Jag vågar ej själv göra någon ”enstaka övernattning” i min bod och rakt inte hela sommaren. Annars är det lockande nu i dyrtider att hyra ut bostadshuset och flytta ner i sjöboden på sommaren. Förutom brandrisken verkar det vara helt riskfritt.

Åretruntboende och iakttagare sedan länge

ANNONS