Mats Persson med flera förlorade omröstningen i partirådet.
Mats Persson med flera förlorade omröstningen i partirådet.

Din åsikt blev nedröstad, Roger!

Gerd Andersson: Stolt över att tillhöra Liberalerna

ANNONS

Svar till Roger Johansson 22 januari

LÄS MER:Jag ångrar min röst på Liberalerna i riksdagsvalet

Roger Johansson säger i en insändare den 22 januari 2019 att han lurats rösta på Liberalerna i senaste valet, och att han dessutom lurat hustrun till det samma.

När jag, i direktsändning på tv, kunde följa debatten fram till partirådets ställningstagande kände jag stolthet över att tillhöra denna demokratiska organisation.

Jag ångrar inte att jag röstade på Liberalerna. Jag röstade på Liberalerna av liberal övertygelse, inte för att någon lurade mig till det.

Jag hade också önskat en alliansregering. Men valresultatet gav oss inte det. Jag är övertygad om att väljarna ändå förväntar sig en regering som ger mesta möjliga till vårt land och till landets invånare.

ANNONS

För 100 år sedan beslutade riksdagen att alla vuxna skall ha rösträtt, oavsett kön och förmögenhet. Statsministern som drev fram beslutet var liberal, men i förarbetet var även Socialdemokraterna aktiva.

Om nu de båda liberala partierna kan dra Socialdemokraterna åt höger, bort från Vänsterpartiet, kan detta gynna vårt land. De 73 punkterna, som finns offentliggjorda, talar för detta. Om vänsterns hemliga agenda vet vi intet.

Gerd Andersson

stolt liberal