"Jag har definitivt inte sagt, vilket Karl-Eric Magnusson påstår, att alla chefer ska gå före i vaccinationskön”, skriver Ingemar Samuelsson (S).
"Jag har definitivt inte sagt, vilket Karl-Eric Magnusson påstår, att alla chefer ska gå före i vaccinationskön”, skriver Ingemar Samuelsson (S). Bild: Mikael Fritzon/TT

Du kallar dig journalist – då ställer jag högre krav

En lögn blir inte en sanning bara för att du kallar dig för journalist. Tvärtom så ställer det högre krav på att du håller dig till fakta och inte gör egna tolkningar utifrån en läst rubrik.

ANNONS
|

Svar till Karl-Eric Magnusson

LÄS MER:Kommunalrådet göder politikerföraktet

Följande citat har jag hämtat direkt från din insändare;

”Att gå ut med hårresande uppgifter som krav på att alla chefer ska gå före i vaccinationskön.”

När du påstår att jag sagt detta är det en ren lögn. När du försöker att underbygga ditt osanna påstående med att du kallar dig journalist, då det är en förolämpning mot seriöst arbetande journalister.

Wiveca Ström, verksam journalist på Bohusläningen, gjorde ett korrekt citat av mig när hon skrev;

”Några av de chefer som man ondgör sig över borde ha stått i den personalgrupp som fått vaccin först. De borde inte ha stått på reservlistan. Rent strategiskt är de så viktiga för verksamheten att de borde ha stått på den ordinarie listan.”

ANNONS

LÄS MER:Detta har hänt: Vaccinet och hemliga listan

De chefer man ondgjort sig över är tre till antalet. De har en avgörande roll för att vaccineringsarbetet för våra brukare och vår personal fungerar. Skulle de bli sjuka skulle det fortsatta vaccineringsarbetet kunna äventyras. Märk väl att jag inte ens sagt att de skulle få vaccinet före all personal. Jag säger att de borde stått i den personalgrupp som fått vaccinet först. Jag har definitivt inte sagt, vilket Karl-Eric Magnusson påstår, att alla chefer ska gå före i vaccinationskön.

När du sprider osanna påståenden då är du oförskämd mot läsarna, seriöst arbetande journalister och mot mig. Var gärna en del av den lokala debatten även fortsättningsvis, men håll dig till sanningen när du hänvisar till vad jag eller någon annan har sagt.

Ingemar Samuelsson (S)

kommunalråd

ANNONS