Ghouta utanför Damaskus.
Ghouta utanför Damaskus. Bild: Uncredited

Dubbelagenter och giftig dubbelmoral

Den påstådda eller sanna rapporten om en giftgas­attack i Syrien, måste naturligtvis analyseras politiskt. Liksom förgiftningen av en avdankad dubbelagent i London.

ANNONS
|

Jag skulle kunna förutspått rapporten om en giftgasattack mot civila, framför allt barn, redan för tre fyra veckor sedan. Skulle kunna satsa hela min pension på det (är kanske inte så mycket men dock allt jag har). Ghouta utanför Damaskus i Syrien var nämligen på väg att helt befrias från IS och andra terrorister. Hundratusentals människor skulle äntligen få slippa terrorn och återgå till ett mer värdigt liv.

Det passade inte USA och ”västs” planer för Mellan­östern. Politisk analys, tack! Den som var absolut minst betjänt av en brutal, vedervärdig händelse som en giftgasattack mot civila i Syrien, det var just syriska regeringen. Ändå sker det!

ANNONS

Väst behövde en giftgas­attack för att ytterligare kunna intensifiera kriget och Assad regeringen serverade dem de (!). Var finns logiken?

LÄS MER:Analys: Farlig utveckling i Syrien

Terrorgrupperna IS, Ahrar al-Sham och Jaish al-Islam hade bussats eller jagats ut ur östra Ghouta och som på beställning kommer önskad/beställd rapport om giftgas. Och världen upprörs, naturligtvis!

Agerandet från NATO:s överbefälhavare Trump och hans allierade i Europa förskräcker. Syriska folket behöver inte mer krig och bomber och bara tanken att bomba ”giftgaslager” för att skydda syriska folket från giftgas är väl något skruvad?

Att sedan resten av propagandakriget är bottenlöst hycklande hoppas jag folk börjar förstå. Varför tiger de annars så ”upprörda” ministrarna i väst när sionistiska Trump-allierade Israel prickskjuter ihjäl minst 20 fredliga palestinska demonstranter och skadar tusentals. Vilken måttstock för våldsdåd har de ”upprörda” ministrarna?

När en rysk/brittisk dubbel­agent och hans dotter blir förgiftad av någon nationellt oidentifierad nervgas i London blir det rubriker och diplomatisk kris. Hur värderas liv?

LÄS MER:Trump använder Syrien för att blanda bort korten

Att vara dubbelagent innebär vissa risker (vad jag förstår är det ett högrisk­yrke) och borde innebära minst två huvudmisstänkta, utöver den allmänna ryss-hets-faktorn. Men när fördömde samma ministrar (inklusive Löven) alla utomrättsliga avrättningar USA och Israel gjort/gör? Och vem vet som ville ha livet av Sergej Skripal och i vilket syfte?

ANNONS

Dubbelagentens dotter är utskriven och agenten själv är utom fara men de ihjälskjutna palestinska barnen begravs bland sina tusentals tidigare mördade vänner och släktingar. Dubbelagenter och dubbelmoral – fy för den lede!

Yngve Berlin

Kommunistiska partiet

Lysekil

ANNONS