Jag har lanserat och anmält en kommunlista till valet som heter Munkedals Framtid, skriver debattören.
Jag har lanserat och anmält en kommunlista till valet som heter Munkedals Framtid, skriver debattören.

En period till för Munkedals framtid

Jag har lanserat och anmält en kommunlista till valet som heter Munkedals Framtid, skriver debattören.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En mandatperiod till känner jag att jag gärna varit med i kommunpolitiken i Munkedal. Det är ett antal frågor som behöver landa rätt och som kommer att avgöras under de kommande fyra åren. Äldreomsorgen, där det handlar om att skapa en effektiv organisation, med hög kvalitet och trivsamt äldreboende i alla kommundelar. Mitt förslag är ett särskilt boende i centralorten, och trygghetsboende i kommundelarna. Jag har varit tungan på vågen i fullmäktige för att Munkbo ska få bygga på Sohlbergstomten och jag tycker att där ska det ingå ett trygghetsboende för Munkedal.

Skolfrågan ska också avgöras och där är jag inte övertygad om att en mellanstadieskola för hela Munkedals kommundel på högstadieskolans område på Kungsmark är det bästa alternativet. En låg- och mellanstadieskola på Stale och en i centrum tror jag är bättre för barnen. Jag har varit med och sett till att den frågan utreds ytterligare.

ANNONS

För att åstadkomma detta behövs kanske mer mark för verksamheter och boende på Stale. Det måste tas fram för att garantera privat och kommunal service i den delen av centralorten.

De stora partierna inklusive Sverigedemokraterna har velat stänga av Strömstadsvägen förbi Tegelverket och Munkeland och varit beredda att ta över genomfartsvägen från Kvistrum till Munkedal av Trafikverket för att få stänga av den. Jag har varit med och sett till att det ännu inte har blivit så men frågan är långt ifrån avgjord.

Länsstyrelsen och Naturvårdsverket vill göra naturreservat av Örekilsälven genom centralorten och riva ut vattenkraftverket vid Torp. Jag har drivit att kommunen inte ska gå med på det. Miljövänlig vattenkraft behövs och ett naturreservat genom Munkedal riskerar också att hämma industriutveckling och boende i kommundelen.

Jag har lanserat och anmält en kommunlista till valet som heter Munkedals Framtid. Med ett tillräckligt antal namn på den listan skulle den kunna göra skillnad i de frågor jag nämnt ovan och på många andra områden. Det behövs tre namn till på den listan för att jag ska se till att den kommer att delta i valet.

Nu håller tiden på att rinna ut. Om inte fler kan tänka sig att sitta i kommunfullmäktige för den här listan under en mandatperiod för att se till att bland annat de här frågorna avgörs på ett bra sätt för Munkedal, så kommer inte jag och Munkedals Framtid att vara med i valet. Jag tar tacksamt emot förslag på namn. Men nu är det bråttom.

ANNONS

Göran Nyberg

Munkedals Framtid

ANNONS