Mikael Sternemar
Mikael Sternemar Bild: David Scherman

En utredning ska inte släppas förrän den är klar

I en replik på min insändare återkommer Jan-Olof Larsson med ett svar. För det första kan man notera att han inte med ett ord berör det som var min huvudkritik, påhoppet på chefstjänstemännen i Sotenäs kommun.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Replik till Jan-Olof Larsson 12 oktober

LÄS MER:Agerandet är långtifrån Sotenäsandan

Att vara politiker innebär ett stort ansvar för hur man uttrycker sig offentligt om sin personal, då man är arbetsgivarrepresentant. Ett av Sotenäs kommuns viktigaste mål är att vara en attraktiv arbetsgivare. Anser Jan-Olof Larsson att man uppnår detta mål genom att kritisera chefstjänstemän offentligt?

Hur man skall tolka hans tystnad på den punkten överlåter jag till läsarna att avgöra. Min uppfattning kvarstår dock! En offentlig ursäkt till kommunens personal vore på sin plats.

Sedan återkommer Jan-Olof Larsson till de tre punkter för kritik han framförde om maktfullkomlighet, som framkom i en artikel, i Bohusläningen, 8 oktober, där jag gav honom rätt på en punkt, Visionsarbetet.

ANNONS

Den andra punkten gör Jan-Olof Larsson en stor sak av, att en utredning som inte är offentlig är ett arbetsmaterial. Självfallet är det inte ett sekretessbelagt material men information i en utredning som inte är publik, måste hanteras med stor försiktighet. Kommer delar av en utredning ut innan helheten är presenterad kan det lätt skapa oro bland allmänheten och bidra till onödiga missförstånd.

Det intressanta är att Jan-Olof Larsson anser att Liberalerna inte är lyhörda.

Under det senaste året har det fattats tre beslut i Sotenäs kommun, där lyhördheten för avvikande åsikter kunde varit större, tilläggsavtalet angående den tilltänkta laxodlingen, försäljningen av lägenheter i Bovallstrand och beslutet att inte kommunen ensam skulle äga Kulturhuset i Hunnebostrands lokaler. Liberalerna framhöll en avvikande uppfattning i alla dessa frågor.

I samtliga dessa frågor var lyhördheten från Socialdemokraterna minimal och de intog en annan uppfattning än Liberalerna. Var detta ett utryck för den, enligt Jan-Olof Larsson, förändrade Sotenäsandan och uttryck för maktfullkomlighet hos S?

Mikael Sternemar

gruppledare Liberalerna Sotenäs

ANNONS